Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKI PREDSJEDNIK

Trump objavio da mu je drago što je Kim Jong Un dobro

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
03.05.2020.
u 07:14

Pitanja o zdravstvenom stanju Kim Jong Una zaredala su nakon što se nije pojavio na proslavi 15. travnja kada se obilježava rođendan osnivača režima Kim Il Sunga, njegova djeda.

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je reagirao na izvještaje o ponovnom pojavljivanju sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una tvitom u kojem je istaknuo da mu je drago "da se vratio i da je dobro".

Nakon nekoliko tjedana intenzivnih nagađanja o Kimovom zdravlju sjevernokorejski državni mediji priopćili su u subotu da je prisustvovao dovršavanju postrojenja za gnojiva sjeverno od Pjongjanga, što je prvo izvješće o njegovom pojavljivanju u javnosti od 11. travnja.

 

Pitanja o zdravstvenom stanju Kim Jong Una zaredala su nakon što se nije pojavio na proslavi 15. travnja kada se obilježava rođendan osnivača režima Kim Il Sunga, njegova djeda.

Prvi je o zdravlju Kim Jong Una 21. travnja počeo nagađati Daily NK, internetski medij u kojemu uglavnom pišu Sjevernokorejci koji su pobjegli iz zemlje.

Trump ranije nije htio komentirati informacije sjevernokorejske novinske agencije.

Zdravlje sjevernokorejskog čelnika je dobro čuvana državna tajna u toj zemlji koja je zatvorena prema svijetu i gdje medijske slobode ne postoje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije