Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENI POSJET

Trump najavio veliki trgovinski sporazum s Britanijom. Kraljica uvjerena u zajedničku budućnost

Donald Trump
Foto: pool/REUTERS/PIXSELL
1/2
03.06.2019.
u 22:55

Na upite o prosvjedima koji će se održati protiv njega Trump je rekao da je siguran da će ih "lažne vijesti" pronaći

Tijekom prvog dana trodnevnog posjeta Londonu, američki predsjednik Donald Trump pohvalio je odnose s Britanijom i nagovijestio trgovinski sporazum nakon brexita. 

Britanska kraljica Elizabeta rekla je u ponedjeljak da je uvjerena da će vrijednosti i interesi koji vežu Britaniju i Sjedinjene Države nastaviti ujedinjavati dvije zemlje i u budućnosti, s čime se u svom govoru složio i njezin gost, američki predsjednik Donald Trump.

"Dok gledamo u budućnost, uvjerena sam da će nas nastaviti ujedinjavati naše zajedničke vrijednosti i interesi koje dijelimo", kazala je te nastavila "Večeras slavimo savez koji je pomogao da zajamčimo sigurnost i napredak našim narodima kroz desetljeća, i za koji vjerujem da će se održati u mnogim godinama koje dolaze".

"Veze između naše dvije nacije zauvijek su zapečaćene u toj velikoj vojni", kazao je Trump.

"Moguć je veliki trgovinski sporazum s Ujedinjenim Kraljevstvom nakon što se riješi svojih 'okova'. Već počinjemo razgovarati!", tvitao je Trump. 

Predsjednik je također rekao da njegov posjet Londonu "ide u dobrom smjeru".

"Kraljica i cijela kraljevska obitelj je fantastična. Odnosi s Ujedinjenim Kraljevstvom su vrlo snažni", dodao je. 

Trump je nastavio s ciljem da ušutka medije koji pišu o prosvjedu koji se organizira protiv njega. 

"Velike mase onih koji žele dobro i ljudi koji vole našu zemlju. Nisam još uvijek vidio prosvjede no siguran sam da će ih 'lažne vijesti' pronaći. Šaljem ljubav svima", rekao je. 

Prosvjednici su u ponedjeljak organizirali "narodni banket" na ulicama Londona dok je Trump uživao u kraljevskom banketu u Buckinghmaskoj palači. 

Puno veći prosvjed trebao bi se održati pod nazivom "Zajedno protiv Trumpa" u utorak, u vrijeme kada će se američki predsjednik sastati s britanskom premijerkom Theresom May te američkim i britanskim poslovnim ljudima.

Komentara 3

OB
ObrenM
07:51 04.06.2019.

Reklama-Ulaz u nocni klub i jedno pice besplatno.Zaboravili su napisati da je izlaz tisucu kuna.Isto tako je i sa EU,nepostenom umjetnom tvorevinom,koja je pored ostalih zala ,zagadila Europu i svijet najgorim radikalnim Islamizmom.Kako su srocili zakon,za izlazak im treba pokloniti drzavu.Navijam za Trumpa da pomogne Englezima,trgovinskim sporazumom za sto bezbolniji izlazak iz nepostene tvorevine.

Avatar Matteo1200
Matteo1200
11:18 04.06.2019.

Bravo za engleze i Trumpa, da barem netko pokaže zube globalističkoj bagri koja vlada u Bruxellesu

CH
chupakabra
08:29 04.06.2019.

gle, europa je dobra dok se povlače pare a ne valja im kad trebaju davati. mi sada trebamo povući kolko možemo. dok možemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije