Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepucavanje sa Sjevernom Korejom

Trump: Kim Jong-un je jedan “mali lukavac”

Donald Trump
Reuters/PIXSELL
01.05.2017.
u 22:45

Iz Pennsylvanije je američki predsjednik poručio medijima kako je njihov posao pisanje istine, a ne kreiranje lažnih vijesti

Nakon što je izbjegao tradicionalno druženje s dopisnicima iz Bijele kuće i napao ih s pristojne udaljenosti proslave sto dana vladavine okružen pristašama u Pennsylvaniji, poručivši kako se ne bave istinom, već lažnim vijestima, američki predsjednik Donald Trump okrenuo se trenutačnom američkom neprijatelju broj jedan Sjevernoj Koreji.

Tamošnjeg diktatora Kim Jong-una počastio je novim epitetima dovevši u pitanje i Kimovo mentalno zdravlje.

– Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un je jedan “mali lukavac” koji se usprkos svojoj mladoj dobi uspio nametnuti kao vođa i oduprijeti se nekim vrlo ozbiljnim igračima poput generala u njihovoj vojsci – kazao je Trump za CBS.

Dodao je i kako ne može sa sigurnošću reći je li Kim Jong-un uopće normalan.

– Ljudi se pitaju je li on uopće mentalno zdrav. Ja na to pitanje nemam odgovor – poručio je američki predsjednik.

Trump je ponovio volju da ukloni sjevernokorejsku nuklearnu prijetnju, oslanjajući se pritom na Kinu, čak i ako će to ići nauštrb američke trgovine s tim azijskim gospodarskim divom.

– Iskreno, smatram da je Sjeverna Koreja možda ipak važnija od trgovine. Trgovina je vrlo važna. Ali u usporedbi s totalnim ratom i potencijalno milijunima mrtvih rekao bih da je važnost trgovine iza toga – kazao je Trump.

Komentirajući ispaljivanje balističkih raketa, koje je u prvom trenutku ocijenjeno kao neuspjelo, no kasnije su se pojavile i obavještajne informacije kako je režim u Pyongyangu izazvao lažne eksplozije drugih raketa kako bi prikrio uspješno testiranje pravih, Trump je kazao da, ako trenutačno i nemaju kvalitetne rakete, ne znači da ih u budućnosti Sjeverna Koreja neće razviti.

– Radi se o situaciji kada više ne možemo dopustiti da se ono što se događa godinama i dalje nastavi – zaključio je američki predsjednik.

Komentara 2

80
8.000 eura, 8.000 eura!
11:33 02.05.2017.

Hahahaha, Trump govori o mentalnom zdravlju.

80
8.000 eura, 8.000 eura!
11:34 02.05.2017.

Hahahaha, Trump govori o mentalnom zdravlju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije