Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krojenje zemljovida
Povratak na članak

Trump, Erdoğan i Putin dogovorili podjelu Sirije?! Što će reći Assad?

Geostratezi upozoravaju da su granice Sirije utvrđene nakon pada Osmanskog Carstva i nisu povijesne, zbog čega se smatra da je sve što se događa samo uvod u ono što se pripremalo u ratu i čemu je rat i služio – podjelu zemlje

Komentari 7

Avatar lvan12
lvan12
18:17 26.05.2017.

Nimalo se ne slažem s komentarom i viđenjem situacije... Eliminacija ISIL-a je neizbježna, Assad će imati sve veću podršku iračkih milicija kako ISIL nestaje iz Iraka... teritorijalni đepovi FSA i al-Quaid jedan po jedan nestaju i sve vise medjusobno ratuju...... A i oslobađa se sve više pripadnika vojske za puno veće operacije čišćenja jordanske i Turske granice... dok ce Turcima na kraju cjelovita Sirija postati i interes jer ce onemogućavati nastanak kurdske države na njihovim južnim granicama... Znaju to i Rusi zato su i pustili Erdogana da okupira zonu sjeverne Allepo provincije i pv remeno gađa Kurde.. Na kraju će i Kurdi shvatiti da im nije u interesu biti okružen sa neprijateljskim državama, već zauzeti što bolje pozicije za sljedeću priliku... A do tada ce cjelovita Sirija ostati.

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
18:34 26.05.2017.

Nema te sile koja moze razbiti Iransku Miliciju. Asada pokusavaju razbiti Suni iz Saudijske Arabije, Turske i Iraka a sve uz izdasnu potporu Izraela i USA. Zasto bi Asad i Iran cjepali Siriju kada trenutacno Asad dobiva bitke na svimm frontama? Jedino pitanje u Siriji su kurdi i njihov status unutar Sirije. Svako sjepanje Sirije je opasnost za Iran a i Rusiju a i druge zemlje na Bliskom Istoku.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
19:16 26.05.2017.

Uz dužno poštovanje al koja je to arapska država u toj regiji imala bar neku povijesnu državnost (ak isključimo Egipat) prije Otomanskog carstva ?! Iran ima stoljetnu državnost (i nije arapska država), a ostale su nastale crtkanjem granica izmed Engleza i Francuza! Dinastije su im isto tak izmišljene od tih istih Engleza i Francuza jednako kak su cijelu priču išli baš oni zakuhavat sam su se podvijena repa zmakli na vrijeme.

VL
NE
Neonacionalist
18:41 26.05.2017.

Kakav je to argument da granice Sirije nisu povjesne , to mi zaista nije jasno . Granice uspostavljene ili potvrđene iza 2.svj.rata se ne smiju mjenjati osim ako ne postoji jasan konsenzus tj.dogovor dviju ili više naroda ili država kojee se te granice ticaju plus suglasnost cjelokupne međunarodne zajednice što je rijedak slučaj . Proizvoljno mjenjanje granice , "ispravljanje povjesnih nepravdi" nas može jako daleko odvesti odnosno otvoriti pandorinu kutiju zla , zapravo ona je već otvorena kada je napravljen opasan presedan sa Kosovom a onda se nastavilo sa Krimom a sutra tko zna s kojom dr.zemljom .

VL
VL
????
20:52 26.05.2017.

A ti Kurdi su valjda najnesretniji narod na svijetu, ima ih 20 milijuna ali su okruženi narodima kojima je jedino oko čega se mogu složiti to da ne žele da Kurdi imaju državu. No opet mi s druge strane nije jasno da ako cijeli svijet može podržavati i braniti Izrael od Arapa, zašto onda taj cijeli svijet ne bi dopustio Kurdima da proglase svoju državu i da ih isto tako brane i podupiru protiv Arapa, Irana i Turske? Bar bi se Rusi i Amerikanci oko pitanja potpore Kurdima mogli usuglasiti, jer uz njihovu potporu Kurdima realno nitko ništa ne može.

VL
Avatar slaven00
slaven00
18:46 26.05.2017.

Ukratko, igraonica Saudijaca, Izraelaca i Turaka, a na stetu nas i ostatka civiliziranog svijeta.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.