Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
idući tjedan

Trump će nominirati ženu za nasljednicu Ginsburg na Vrhovnom sudu

U.S. President Donald Trump tours a Whirlpool Corporation washing machine factory in Clyde, Ohio
Foto: Joshua Roberts/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
20.09.2020.
u 07:11

Ranije je naveo dvije žene kao mogući izbor za Vrhovni sud SAD-a - Amy Coney Barrett iz 7. kruga sa sjedištem u Chicagu i Barbaru Lagoa iz 11. kruga sa sjedištem u Atlanti

Američki predsjednik Donald Trump najavio je da će idući tjedan nominirati ženu koja će na Vrhovnom sudu SAD-a naslijediti preminulu Ruth Bader Ginsburg. "Iznijet ću nominiranog idući tjedan. To će biti žena", rekao je Trump na predizbornom skupu u subotu u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini.

"Mislim da bi to trebala biti žena, jer mi se žene puno više sviđaju nego muškarci", dodao je Trump.

Dok je Trump to govorio, pristaše su skandirale "Ispunite to mjesto".

Ranije je naveo dvije žene kao mogući izbor za Vrhovni sud SAD-a - Amy Coney Barrett iz 7. kruga sa sjedištem u Chicagu i Barbaru Lagoa iz 11. kruga sa sjedištem u Atlanti.

Neki su senatori u subotu izjavili da bi nominacija za izbor u Vrhovni sud nakon smrti Ginsburg ipak trebala pričekati nove izbore za američkog predsjednika 3. studenoga te da tu odluku donese predsjednik koji će tada biti izabran.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:00 20.09.2020.

Bit ce zena i bit ce crna, moguce i lezbaca. mogu se kladit u zivot.

PR
prokurator
13:21 20.09.2020.

sutkinja ginsburg je bila vrhunski pravni ekspert, ali ova parada je napuhivanje što medija, što samog trumpa. da, bila je njegov protivnik, i stručnjakinja za ženska prava itd. ali trump jednostavno neće imati prilike i vremena baviti se vrhovnim sudom.. osim ako ne pokuša puč nakon izbora, o čemu se sve više govori. e u tom slučaju mu je vrhovni sud bitan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije