Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBILA BITKU

Trudnica preminula od koronavirusa u Zaraznoj. Liječnik: 'Neopisiva tragedija'

Fran Mihaljevic
Goran Jakus/HaloPIx/PIXSELL
01.12.2021.
u 22:43

Osvrćući se na omikron varijantu koronavirusa, kazao je da, po preliminarnim rezultatima, booster doza sprečava teži oblik bolesti

Mlada žena preminula je od koronavirusa sinoć u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu.

"Zarazila se kao trudnica, bila je mjesec dana na ekstrakorpolarnoj oksigenaciji, ali je na kraju izgubila bitku. Mi gledamo te tragedije, pogotovo u ovom valu. To nas dosta emotivno iscrpljuje, znamo da je zapravo većina tih smrti nepotrebna", kazao je infektolog Marko Kutleša za Novu TV.

"Mi se svi nakon ovakvih situacija osjećamo grozno. To je neopisiva tragedija. Život je pun tragedija, ali kada ih neposredno gledate, onda je to dosta emotivno zahtjevno'', dodao je.

Osvrćući se na omikron varijantu koronavirusa, kazao je da, po preliminarnim rezultatima, booster doza sprečava teži oblik bolesti.

''To su još uvijek mali brojevi, trebat će pričekati'', istaknuo je infektolog.

Dodao je da dokle god postoji bolest sa značajnom smrtnosti, treba se modificirati cjepivo.

>> VIDEO Novi soj nazvali omikron: 'Ova varijanta ima velik broj mutacija, od kojih su neke zabrinjavajuće'

Ključne riječi

Komentara 35

OD
odina
23:29 01.12.2021.

Pa bila je cijepljena, što se onda dogodilo?

MO
Momo321
23:35 01.12.2021.

upisite u gugl "trudnica umrla od gripe" i dobicete dosta rezultata u zadnjih 10 godina. Feb4,2016. "Žena u devetom mjesecu trudnoće preminula od mutirane svinjske gripe, beba jedva preživjela. | net.hr" Mar5,2015. "31-godišnja trudnica umrla od tzv. svinjske gripe.|Jutarnji" Jan16,2010.10. "Nakon bebe, umrla i majka zaražena svinjskom gripom | 24sata" Mar 4, 2015 "Trudnica preminula od posljedica virusa svinjske gripe | Vecernji" Jun 30, 2009 "Trudnica umrla od svinjske gripe. Žena umrla nedugo nakon poroda | Metro-portal Jul 17, 2009 "Britanka rodila, pa umrla od svinjske gripe - Index.hr" itd...zivo me zanima sto ide nakon Omikrona, Sauron mozda?

DU
Deleted user
07:53 02.12.2021.

Ajmo jos malo reklame za Pfizera i drustvo.. jos je unosno ulagati u dionice pharma ali dokle... istina ce pobjediti... Mislio sam da zivimo u demokraciji kad ono vidim da je to sve vise nasilna tehnokracija . Kojoj su bitnetne samo brojevi i profit... i licemjerje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije