Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žrtvovani ministar

Trojka EU nije mogla probaviti Varoufakisa

Yanis Varoufakis
Foto: Reuters/PIXSELL
28.04.2015.
u 23:30

Ministar je poručio da mu je bliska izreka “oni su složni u svojoj mržnji protiv mene, a ja pozdravljam njihovu mržnju”

Grčki premijer Alexis Tsipras najavio je da će raspisati referendum o štednji ako ishod pregovora s eurozonom ne bude u skladu s mandatom koji je njegova vlada dobila na izborima. Izjavio je to nakon što je napravio promjenu u timu koji vodi tehničke pregovore s predstavnicima institucija ranije poznatih kao Trojka.

Analitičari smatraju da bi se ta promjena mogla pokazati ključnom jer je smijenjen šef tima koji je osobno postavio ministar financija Yanis Varoufakis, a obojica su u Europi percipirana kao vrlo nekooperativni sugovornici.

Novi šef tima osoba je bliska Tsiprasu, a analitičari ovu rošadu tumače kao gubitak Varoufakisova utjecaja. Čini se da je Varoufakis u svađi sa svima jer je na Twitteru napisao da mu je bliska izreka “oni su složni u svojoj mržnji protiv mene, a ja pozdravljam njihovu mržnju”.

>>Varoufakis: Oni koji žele da Grčka napusti eurozonu igraju se s vatrom

>>Grčka obećala kako će vratiti dug od 460 milijuna eura

Komentara 3

PE
peugeot
18:33 29.04.2015.

Yànis Vaoufàkis je suvise dobra profa ekonomskih znanosti (sveuciliste u Australiji, sveuciliste u Americi (Texas) da bi ga onaj njemacki superkompleksas iz kolica za hendikepirane osobe i njemu slicni mogli probaviti. A tek Varoufakisov zbilja vrhunski engleski jezik u odnosu na njih europske matore birokrate - e to je dodatna "strava" za predstavnike pljackaske (bankarski rackett) Eurogupe ! Ovako, Yànis Varoufàkis ostaje grcki ministar financija, ne eksponira se sa matorim budalama iz EU, i "laganice", sto bi mi rekli, vuce konce i za nos matore i pohlepne gluperdine iz EU. Bravo Tsipras, bravo Vàroufakis, steta, prava steta, sto ste jedini sto imate m... na ovom nasem Balkanu ! Pozdrav

PE
peugeot
18:39 29.04.2015.

Krasnecu, budi novinar-profesionalac, ili, pak, ne pisi ni retka, ne sramoti se, ne javljaj se za debele novce iz Bruxellesa ! Ispada da smo mi citatelji bolje upoznati od tebe ! Dakle, Yànis Vàroufakis je ostao GRCKI MINISTAR ZA FINANCIJE i nastavlja da "trti" prozdrljive i halapljive europske birokratske 'guzonje' !

OO
oooooooooo
03:04 30.04.2015.

prava demokracija,politicar izabran od naroda protjeran od birokrata koje su tamo postavili samoproglaseni vladari iz sjene,zamisli on se usudio pregovarati na pregovorima, buducnost je sve blistavija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije