Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj laptop

Trojica policajaca A. Mandića u lisičinama sprovela u Remetinec

mandic
03.11.2010.
u 16:59

Udarili su ga u glavu kada se opirao i tražio odvjetnika. Ponašali su kao da je počinio ne znam kakav zločin, a ne da je on okraden, kaže Andrijina majka

Policajci su u utorak navečer odveli Andriju Mandića (29) iz Otoka na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne u Remetinec. Trojica policajaca preksinoć su došla u njegovu obiteljsku kuću, a nakon što se mladić opirao uhićenju, vezan je lisičinama. Mandić je osuđen jer je ukrao laptop poslodavcu koji mu nije isplatio dvije zaostale plaće. Ukradeno računalo već idućeg dana vratio je i sam se prijavio policiji.

Liječnici rekli da je zdrav

Dok smo u utorak oko 20 sati telefonom razgovarali o pretragama koje je prošao prošlog tjedna, za koje je vjerovao da će ga spasiti odlaska u zatvor jer već nekoliko godina ima ozbiljnih bubrežnih problema, Andrija je rekao kako su mu se pojavili policajci pa smo prekinuli razgovor uz obećanje da će nazvati. Bio je pomalo razočaran u nalaze jer su vinkovački liječnici utvrdili kako nema tako teško oboljenje bubrega.

– Pitao sam ih zašto onda ja već godinama osjećam tegobe, a rekli su mi kako možda imam jako sitne kamence u bubregu koje oni svojim uređajima ne mogu otkriti. Zabrinut sam da će mi se stanje u zatvoru pogoršati i zato s odvjetnikom stalno pokušavamo odgoditi odlazak u Remetinec. Već sam umoran od svega – kaže Andrija, zabrinut što će biti s majkom kada ode u zatvor. Na ponovljeni poziv javila se uplakana majka Marta i rekla da su Andriju odvezla tri policajca “velikim automobilom”.

– Nisu mu dopustili ni da se javi odvjetniku, već su mu stavili lisičine i udarili ga u glavu kada se opirao i tražio odvjetnika. Ponašali su se prema njemu kao da je počinio ne znam kakav zločin, a ne da je on okraden – kaže majka ogorčena na postupak policije jer mu nisu dopustili da uzme najnužnije stvari i dokumente pa će ih tužiti.

Našao dva očevica

Andrija je uzeo laptop ogorčen zbog neisplate novca želeći tako prisiliti svoga poslodavca na isplatu zaostalih plaća, ali je već sljedećeg jutra – shvativši da bi zbog toga mogao imati više problema nego koristi – računalo predao policiji. Nakon što mu je Županijski sud u Vukovaru dva puta odbio zahtjev za odgodu odlaska u zatvor, Mandić se u Remetinec trebao javiti prošli ponedjeljak. U međuvremenu je našao dva svjedoka koji će posvjedočiti da je radio kod soboslikarskog poduzetnika. Gazda ga nije prijavio pa ne može dokazati da je radio kod njega, a na osnovi čega odvjetnik može podnijeti zahtjev za ponovni postupak i pokušati dokazati da Andrija nije kradljivac, već da je krađu učinio zbog očaja.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Wollf-m
Wollf-m
18:13 03.11.2010.

KUR..NI SINOVI UNIŠTAVAJU HRVATSKU SIROTINJU !!!!!!!!!!!!!!!!

LU
lucas
12:05 04.11.2010.

Ovo je očiti primjer komunističko-fašistički podobni takozvanih sudaca koji sirotinju osuđuju na zatvorske kazne, a kolege po lopovluku takozvane poslodavce štite, i kad ne isplaćuju plaće najamnim sirotanima. U normalnim demokratskim zemljama sud bi pozvao poslodavca i utvrdio razlog neisplate plaće. Smrt komunisto-fašistima, ma na kojoj funkciji bili!

BZ
Branko Zajec
16:54 04.11.2010.

Još jedan dokaz, da kod nas mafija ima svoju državu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije