Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Martinje

Trijezni vozači dobit će na dar alkotester

'varazdin/medjimurje, 05.08.2009., varazdin, glasnogovornica policijske uprave varazdinske marina kolaric Photo: Marko Jurinec/Vecernji list'
'Marko Jurinec/Vecernji list'
09.11.2010.
u 17:10

Policija upozorava vozače da ne sjedaju za volan u vrijeme proslave Martinja, ako su pili. Neka ih voze trijezni vozači

Zbog narodnog običaja krštenja mošta za Martinje policija će na području cijele Policijske uprave varaždinske od danas do 14. studenoga pojačano nadzirati promet, a posebno vozače motornih vozila.

– Najveće kontrole bit će na mjestima na kojima su se događale teške prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Alkohol je i dalje dominantan problem, koji je naročito izražen u vrijeme blagdana i vikenda. Najčešće prometnu nesreću skrive mladi vozači i oni koji imaju malo vozačkoga staža – doznajemo od Marine Kolarić, glasnogovornice Policijske uprave varaždinske.

Podsjetila je Marina Kolarić da svim vozačima kojima se, analizom krvi ili krvi i urina, ali i testirajući alkometrom, izmjeri da imaju više od 0,5 promila alkohola u krvi, odrediti novčana kazna i oduzimanje vozačke dozvole na određeno vrijeme, ovisno o tome koliko imaju alkohola u krvi. Za mlade vozače zakonom je propisano upravljanje motornim vozilom bez utjecaja imalo alkohola. Iz policije upozoravaju sve vozače da ne sjedaju za volan u vrijeme proslave Martinja, ako su pili. Najbolje je da ostanu na mjestu proslave do otrežnjenja ili da ih voze vozači koji nisu pili alkohol. U sklopu operativne akcije Alkohol noću sa 12. na 13. te sa 13. na 14. studenoga policajci će svim vozačima koji ne budu pod utjecajem alkohola darovati jednokratni alkotester.

Ključne riječi

Komentara 2

CI
ciglica
09:14 10.11.2010.

Što će njima alkotester. Dajte ga onima koji konzumiraju alkohol.

MP
mpusiu0107
14:28 10.11.2010.

Kaj su to još oni baloni ostali pa ih se treba riješiti :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije