Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što se događa

Tri vojna zrakoplova intenzivno patrolirala iznad Dubrovnika i na ulazu u Jadransko more?

Mjesec i avion iznad Pule
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL/Ilustracija
1/3
21.10.2022.
u 21:48

Jedan od zrakoplova nije identificiran na radaru, drugi pripada Mornarici SAD-a, a treći, onaj na Otrantu, pripada Obalnoj straži Poljske

U petak u večernjim satima tri vojna zrakoplova intenzivno su patrolirala iznad Dubrovnika, a također i na ulazu u Jadransko more, piše Dubrovački vjesnik.

Jedan od zrakoplova nije identificiran na radaru, drugi pripada Mornarici SAD-a, a treći, onaj na Otrantu, pripada Obalnoj straži Poljske. Pretpostavlja se kako štite koridor ukrajinskom transportnom zrakoplovu koji iz Luxembourga leti za Larancu.

Foto: Flight Radar

Riječ je o zrakoplovu Antonov 12B, ukrajinske kompanije CAVOK Air iz Kijeva specijalizirane za prijevoz tereta. Avion je izvorno napravljen kao vojni transporter u vrijeme hladnog rata.

Foto: Flight Radar

Inače, skraćenica CAVOK, koja stoji u nazivu ove avio kompanije, u pilotskoj terminologiji znači “cloud and visibility ok” i označava povoljno vrijeme za letenje kad je vidljivost iznad 10 km, piše Dubrovački vjesnik.

Video - Sukob bespilotne letjelice i zrakoplova: Ukrajinski pilot izgubio kontrolu, morao se katapultirati

Komentara 14

PR
prajdali100
23:37 21.10.2022.

U koja su doba naši avioni ? Samo pitam.

RO
romobil
05:18 22.10.2022.

Moćan članak....

Avatar Cera
Cera
06:31 22.10.2022.

realno gledajuči koliko se bezveze potrošpi goriva na ovaj način da nema ratova moglo bi gorivo biti jeftinije od vode.... No onaj tko ne plača iz svog đepa gorivo za avione lako troši teško stečeno tuđom mukom..... I takvi štakori su svi na državnim jaslama u svim državama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije