Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužni prijedlog

Tri se medicinske sestre oglušile na vapaje za pomoć pacijentu

bolnica, varaždin
Sanjin Strukić/24sata
21.03.2010.
u 21:02

Sumnjiče se da nisu pružile pomoći Ivanu Radmanu (75) iz Novog Marofa, koji je preminuo lani na hodniku varaždinske bolnice

Varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je optužni prijedlog protiv triju medicinskih sestara varaždinske bolnice jer nisu pružile pomoći Ivanu Radmanu (75) iz Novog Marofa, koji je preminuo lani na bolničkom hodniku.

Viša medicinska sestra Š. B. (57), medicinska sestra I. Š. (50) i pripravnica M. LJ. (22) sumnjiče se da su lani 4. veljače od 12.33 do 13 sati na Odjelu hitne kirurške ambulante samo pregledale njegovu dokumentaciju i zaključile da nije njihov pacijent.

Tek na zapomaganje Radmanove supruge iz ambulante za ultrazvuk izašla je liječnica te ga uvela u kiruršku ambulantu. No, pokušaj reanimacije nije uspio. Supruga je tri puta na šalteru molila pomoć, bolničare vukla za rukav kako bi pomogli suprugu u kolicima.

– Nitko se nije odazivao, a vidjela sam da umire. Tek kad je izdahnuo, vikala sam i izašla je liječnica i brzo ga uvela, ali bilo je kasno – ispričala je Katica Radman prije godinu dana.

Utvrđeno je da je umro od zastoja srca.

Komentara 4

RI
rina
21:25 21.03.2010.

SRAMOTA!

AK
akil
21:46 21.03.2010.

Uvjeren sam da je teško onom tko dođe u bolnicu,a najlon vrećicu ostavi u dućanu gdje već znaju što primaju sestre i ostalo osoblje.Žalosno,ali to se vidi svaki dan kad pacijenti ulaze bez reda i čekanja.,da ali s vrećicom.

UK
Ugo Kajvez
10:38 22.03.2010.

Ne samo da je to odraz stanja našeg zdravstva i politike (moralne i financijske) u ministarstvu zdravlja nego i u vladi ove države kako se odnosi prema stariijma i nemočnima .. da ne spominjem djecu i mladeži ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije