Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varao HZZO

Tri godine uzimao naknadu za prijevoz na nepostojeću terapiju

policija
Duško Jaramaz/Pixsell
09.09.2015.
u 15:08

Krivotvorena je uvjerenja uz potvrdu o visini mjesečne karte autoprijevoznika predavao Zavodu za zdravstveno osiguranje, na osnovu čega mu je na njegov tekući račun isplaćeno više desetaka tisuća kuna kao naknada za putne troškove.

Policija je zbog sumnje u prijevaru i krivotvorenje isprave kazneno prijavila 46-godišnjaka iz Oriovca.

Tereti ga se da je krivotvorio uvjerenje bolnice u Slavonskom Brodu, kojim mu je od 2010. do 2011. godine određena terapija na jednom od odjela, tako što je originalno uvjerenje kopirao u više primjeraka te podatke o danima odlaska na terapiju prepravljao i sam upisivao za razdoblje od početka 2012. do kraja 2014. godine.

Tada više nije bilo potrebe za terapiju, niti je on na nju dolazio. Krivotvorena je uvjerenja uz potvrdu o visini mjesečne karte autoprijevoznika predavao Zavodu za zdravstveno osiguranje, na osnovu čega mu je na njegov tekući račun isplaćeno više desetaka tisuća kuna kao naknada za putne troškove.

>> Krivotvorio isprave kako bi prikrio zabranu ulaska u RH

Komentara 2

MX
Mister X
16:11 09.09.2015.

Novac će vratiti; sljedi kazna i debele kamte na tu dosjetku. Pitanje je od koga je tu ideju pobrao i ima li više tako pametnih da to prakticiraju !?

DU
Deleted user
10:59 10.09.2015.

To je prijevoz a što je sa fiktivnim radnim stažom i mirovinama iz bivše juge?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije