Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJNA VJEŽBA

'Trenutačni odgovor 13' okupio 350 vojnika

Dan uvaženih gostiju međunarodne vojne vježbe,portal (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/10
27.08.2013.
u 20:00

U Zagrebu i zapovjednik američkih kopnenih snaga za Europu Donald M. Campbell

\"Trenutačni odgovor 13\" (Immediate response 13) naziv je vojne vježbe koja je u Hrvatskoj okupila oko 350 vojnika iz RH, SAD-a, Albanije, BiH, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Srbije i V. Britanije. Vježba je simulacijska, odvija se u Zagrebu, računalno je potpomognuta.

O važnosti vježbe govori i dolazak zapovjednika američkih kopnenih snaga za Europu, general-pukovnika Donalda M. Campbella Jr. Amerikanci u ovu vježbu uključuju 130 svojih pripadnika, od koji je 31 promatrač-trener. Prema američkim predstavnicima simbolika je ove vježbe za nacije u regiji ta što je ovo način da se više ne gleda u prošlost i ratove iz 90-ih te da se gleda u budućnost.

Na HVU \"Petar Zrinski\" u Zagrebu održan je danas i Dan uvaženih gostiju međunarodne vojne vježbe, na kojem su bili načelnik GS OSRH general-pukovnik Drago Lovrić, general Donald M. Campbell i zapovjednik kopnene vojske RH, general-bojnik Dragutin Repinac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije