Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTE I TRŽIŠTE ONLINE KLAĐENJA

Trend igara na sreću i klađenja u porastu: U hrvatski proračun uplatili više od 360 milijuna eura

kockarnica
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
30.07.2023.
u 12:12

Građani su u obliku isplata dobitaka dobili 681,4 milijuna eura, a tržišni lider sportskog klađenja u Hrvatskoj je kladionica SuperSport

Ni Hrvatsku nije zaobišao globalni trend igara na sreću i sportskog klađenja. Njihov promet raste, a legalizacija i inovativne tehnologije otvorile su vrata i tržištu online sportskog klađenja. Od 2017. godine više od 85 milijuna ljudi počelo je koristiti internet za sportsko klađenje, a broj korisnika se u 2023. popeo na 127,8 milijuna. Procjenjuje se da će do 2027. godine ta brojka doseći i 175 milijuna, piše Poslovni dnevnik

Tijekom 2022. godine, casina, automat-klubovi i kladionice su u hrvatski državni proračun uplatili više od 363,2 milijuna eura na osnovi godišnjih i mjesečnih naknada koje ih obavezuje zakon, pokazuju podaci Porezne uprave. Građani su u obliku isplata dobitaka dobili 681,4 milijuna eura. Tržišni lider sportskog klađenja u Hrvatskoj je kladionica SuperSport, a velikom rastu popularnosti sportskog klađenja u Hrvatskoj doprinijela je i Hrvatska nogometna liga gdje se najviši rang hrvatskog klupskog nogometa zove “SuperSport Hrvatska nogometna liga”.

Više pročitajte na Poslovnom dnevniku.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Policija se šokirala onim što je muškarac imao u ruksaku: Nije mogao objasniti odakle mu toliki novac

Komentara 3

Avatar Stradun
Stradun
15:31 30.07.2023.

Klađenje je ovisnost poput alkoholizma i droge.

OB
Oblacni
13:40 30.07.2023.

Igraci naivci.

MI
miholjčan
16:41 30.07.2023.

Ne radi se o tržištu već o legalnoj pljački koja se razvila do zadnjeg mjesta u Hrvatskoj. Licemjerna država uzima dio opljačkanog, dok zbog kocke mnoge obitelji propadaju. Tako agresivnu reklamu nema niti jedna djelatnost. Kockanje treba zabraniti, i da imamo iole poštene političare i iskrene biskupe, to bi bilo davno zabranjeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije