Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užas u SAD-u

Treći smrtni slučaj zbog rijetke gljivične infekcije na mozgu: Za sve je kriva plastična operacija?

Ilustracija
Sanjin Strukic/PIXSELL
02.06.2023.
u 15:49

Uzrok smrti je gljivična infekcija na mozgu koju stručnjaci povezuju s nedovoljno steriliziranom opremom prilikom operacije.

Još jedna osoba iz SAD-a preminula je nakon što se podvrgnula plastičnoj operaciji u Meksiku, objavile su američke zdravstvene vlasti. Uzrok smrti je gljivična infekcija na mozgu koju stručnjaci povezuju s nedovoljno steriliziranom opremom prilikom operacije, piše Daily Mail.

To je treća osoba iz SAD-a koja je preminula od vrlo rijetkog gljivičnog meningitisa koja je bila u Meksiko na plastičnoj operaciji. Dvije žene iz Teksasa preminule su prošli tjedan.

Centar za kontrolu bolesti i prevenciju vjeruje da bi više od 200 Amerikanaca koji su u kliniku u Matamorosu putovali između siječnja i 13. ožujka mogli biti pod povećanim rizikom. Vlasti su već upozoravale na potencijalne opasnosti medicinskog turizma koji nudi snižene cijene, ali i veći rizik jer su procedure manje regulirane nego u SAD-u.

Komentara 1

DU
Deleted user
00:29 03.06.2023.

nebi se zacudio da je ovakav clanak placen od strane americke udruge kozmetickih kirurga . ali me cudi da to vecernji vidi kao vijest koja interesira hrvatsku javnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije