Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednica u new yorku

Trebamo vaša znanja, iskustva i ulaganja, vrata su Hrvatske otvorena

kolinda
Reuters/PIXSELL
07.03.2015.
u 17:05

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrela se i s predstavnicima hrvatskih iseljenika u SAD-u.

Nakon susreta s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom i predsjednikom Opće skupštine Samom Kutesom te govora u UN-u, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrela se i s predstavnicima hrvatskih iseljenika u SAD-u.

Večerala je u restoranu u New Yorku s njih stotinjak, većinom poslovnim ljudima. Bili su tu i donatori njezine kampanje i pozdravili su je ovacijama, na što im je predsjednica ponovila ono što je često govorila u kampanji “da Hrvatska treba svoje iseljenike, da su dobrodošli i da su im vrata Hrvatske otvorena.”

Predsjednica je kazala da Hrvatska, prije svega treba njihova znanja, iskustva rada u SAD-u i u drugim stranim zemljama, da trebamo njihova ulaganja, kao i doprinos demografskoj obnovi zemlje.

Iseljenik Ivica Kalinić govoreći o predsjednici podsjetio je da je o kardinalu Stepincu u SAD-u napisana knjiga “Čovjek za ovaj trenutak”, a da bi sada valjalo napisati knjigu “Gospođa za ovo vrijeme”.

>>Grabar Kitarović u UN-u govorila o jednakosti spolova

Komentara 37

BR
brojevi
18:41 07.03.2015.

Dodjite u Hrvatsku pa sjedite i plačite kad shvatite kakva sposobna vlada upravlja državom. Bolje vam je ostati u New Yorku na šiš-ćevapima uz sevdah H. Bešlića.

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
07:20 08.03.2015.

Kolinda je vrijedna , nije partijsko djete uhljebljeno po podobnosti .

JO
joecanada222
21:12 07.03.2015.

Nema sigurno drzave na ovom svijetu, gdje su svi nabijeni nekavim negativizmom. Razlog tomu je vjerojatno, sto su svi nesposobnjakovici, koji samo jedan drugog krive za vlastite pogreske i nesposobnost ! Kada citas komentare, cini ti se, kao da su ti ljudi sa 15 fakulteta, a ne znaju niti krumpire posaditi i uzgojiti ! Vlada je odraz volje gradjana. Sto se si izabrali, trpite do slijedecih izbora. No vi cete istima dati mandat, kako bi mogli i dalje nekoga prozivati, kuditi i prigovarati mu ! Imali ste Josipovica, pa ste kukali, kako nista ne radi. Dosla je Kolinda, i nije ni stolca ugrijala, dize se kuka i motika na nju. No nadam se, da ce ta zena uspjeti sav taj negativizam malo ukrotiti, ako joj itko pruzi ruku, od Milanovica pa do zadnje "Toaletfrau". Hrvati iz dijaspore doci ce u Hrvatsku, no Hrvati u Hrvatskoj to moraju htjeti, a ne misliti, da smo mi u dijaspore krave muzare ! Ja dolazim u Hrvatsku svake godine za tri-cetiri mjeseca. Dobro sam osjetio bilo svoga naroda. Vlade se mjenjaju. Neke su nama manje a neke vise naklonjene, ali Hrvati u Hrvatskoj nemaju nas bas rado. Jedino nasi Dollari otvaraju vrata, ali ne i srce domacina ! Naravno, ima tu casnih iznimaka, koji nas p[ostuju i vole, ali nisu u vecini. Jeli zavist razlog ili nesto drugo, nas pogled na svijet i Hrvatsku, mozda se razlikuje od njihovog, socijalistickog, ne znam. Samo jasno se vidi nekakva animoznost ! Mi nismo naucili u svijetu, da nam drzava mora osigurati obstanak, vec za to ostvariti imamo slobodu, ruke i glavu ! A drzave, u kojima zivimo napreduju jer ih volimo i za njih radimo. One od nas zive a ne da mi zivimo od njih. To mi se cini u Hrvatskoj je okrenuto na glavu. Kak's napredovati u takvom okruzenju. Zato mi cekamo vani, da Hrvati sazriju za demokraciju ! Nadam se, da ce Kolinda poraditi na tome, da se zle navike Hrvata iskorijene, a dobre da se nagradjuju. Da pola Hrvata samo gleda u novinama, tko je pustio vjetar u Beogradu, a za Bec, Pariz, Rim nikoga nije briga i jedva da su culi za njih, jer kupuju novine i gledaju TV, koji im serviraju izmet Balkana, a prave novosti se presucuju, jer ugrozavaju neciji obstanak ! No novine nisu za to krive, vec oni, koji ih kupuju i citaju !Kada bi se takove novine bojkotirale, ne bi dugo izlazile ! Eto tako izgleda svijet iz mog kutka !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije