Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liječnički zbor:
Povratak na članak

'Treba oduzeti licencu onima koji su nepotrebno propisivali lijekove'

– Ne vjerujem da je to doseglo takve razmjere i to kao predsjednik zbora ne mogu prihvatiti – ustvrdio je Metelko

Komentari 2

ZA
Zagrebecanin
17:17 13.11.2012.

Teško je povjerovati da bi liječnik propisao lijek čovjeku kojem lijek ne treba (dakle nema tu bolesti), i onda ovaj još doma nastavio piti taj lijek koji mu ne treba bez pitanja. Recimo, imam normalan tlak i liječnik mi da lijek protiv povišenog tlaka, i ja ništa ne pitam nego ga počnem zobati... Ne mogu vjerovati.

VL
OB
-obrisani-
17:42 13.11.2012.

Poštovani, jako mali je broj navedenih liječnika koji imaju ime i prezime. Što se do sada niste zalagali oko prijašnjih ne tako davno objavljivanih afera. Ovo je identićno sa Pfizerom i ostalim farmaceutskim kućama. Svi imaju isti recept. Što je sa korupcijom ortopedskih pomagala? Zar nije na bezobrazno-nekorektan način reagirao ravnatelj, kritizirajući ortopede iz splitske bolnice. Tko je tu (a zna se) zaslužan za odobrenje i nabavku loših proteza koljena, kuka. Ortoped koji je tvrdio da su OK, ugrađivao i na žalost dobio rukovodeće mjesto. Da li je i ovo moguće okarakterizirati kao "korupcija-mito" Konačni epilog sa stručnim nekorumpiranim ortopedima nije nam poznat. Kao predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora trebali ste biti uporniji kod prozivanja ili ste i vi kao ministar Ostojić neučinkoviti a ne zaboravni. Svi vi znate kao i mi da je ova prozivka samo mali djelić istine o korupciji u zdravstvu. Svi se plaše i zaštićuju jedni druge, što se do sada dokazalo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.