Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivica dačić

'Tražimo izvršne ovlasti srpskih općina pa i po cijenu pregovora'

'28.06.2010,Sombor,Srbija - Radni sastanak ministara unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republike Srbije  odrzan u zgradi zupanije Sombora, Ivica Dacic  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
08.03.2013.
u 10:17

Prema pisanju medija u Srbiji, Dačić je u Beogradu izjavio kako "čak ni po cijenu nedobivanja datuma početka pregovora s Europskom unijom, Srbija ne može u Bruxellesu prihvatiti dogovor s prištinskim vlastima

Glavni pregovarač Beograda u dijalogu s Prištinom Ivica Dačić najavio je mogućnost neuspjeha nove runde dijaloga u Bruxellesu 20. ožujka jer Beograd ne namjerava odustati od zahtjeva da Zajednica srpskih općina, kako ih Srbija naziva, ili Asocijacija srpskih općina, kako ih naziva Priština, ima i izvršne ovlasti, što kosovski pregovarači uporno odbijaju.

Prema pisanju medija u Srbiji, Dačić je u Beogradu izjavio kako "čak ni po cijenu nedobivanja datuma početka pregovora s Europskom unijom Srbija ne može u Bruxellesu prihvatiti dogovor s prištinskim vlastima ako ne budu povećane nadležnosti predložene Zajednice srpskih općina na Kosovu". Dodao je kako "ovo ne radimo zbog datuma, nego radi rješenja problema na Kosovu".

– Kako je moguće da izvršne ovlasti imaju razne regije širom Europe i svijeta, a to smeta jedino na Kosovu. To je krajnje neprihvatljiv stav za Srbiju. Spremni smo za dogovor, ali ako netko misli da ćemo za dobivanje datuma učiniti nešto što nije u našem državnom i nacionalnom interesu, griješi – rekao je Dačić. Ako propadnu pregovori u Bruxellesu, što je vrlo moguće jer i Beograd i Priština tvrdo će ustrajati na svojim stavovima, posebice Beograd kojemu je zahtjev za ovlastima srpskih općina na sjeveru Kosova jedino što još može dobiti za srpsku nacionalnu manjinu na Kosovu, dolazi u pitanje dobivanje datuma za početak pregovora za ulazak Srbije u EU najavljen za lipanj.

>>Ivica Dačić: Lagali smo 10 godina da je Kosovo srpsko

 

Komentara 3

VE
velikazmija
15:25 08.03.2013.

isprika pomiješao mi je stranice čitao sam sklopljen sporazum hdz- hss -i hsls -- i prvi komentar poslije čitanja članka uklonio mi je članak a komentar je otišao dačiću potražit ću sporazum hrvatskih stranaka--

Avatar FrancJunior
FrancJunior
16:56 08.03.2013.

Srbijanci nece moci u EU prije 2030. Zato neka iskoriste vrijeme za pametne poteze i napokon uspostave prijateljske veze sa svim zemljama u susjedstvu i drugim vaznim partnerima. Ukoliko to ne urade....sumnjamo i u taj rok.

SI
Sinjor
15:55 09.03.2013.

Samo tako i nikako drugacije! Ako ne pokazu da stoje iza svojih stavova,principa i nacela, niko ih nece ni postovati!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije