Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otpisani

Tražili pomoć pa bez nje potjerani iz ureda načelnika

\'          \'
Jakob Ivanković/VLM
04.11.2010.
u 16:40

Svaka kiša poplavi cestu, a svi bacaju otpad uz prometnicu, ljutit je Nenad Ilibašić. Općina: Imamo vas u planu

Selo Draškovac nedaleko od Dvora nalazi se kilometar i pol od državne ceste do koje vodi općinska asfaltirana cesta. No, ona je zapuštena jer se godinama ne održava.

Sami održavaju cestu

– Devet godina vodimo bitke s općinskom vlašću u Dvoru da cestu počnu osposobljavati za siguran promet. Vlasti se smjenjuju, a ni jedna još nije imala razumijevanja za naš problem. Za velikih padalina na jednom mjestu ceste u dužini od stotinjak metara poplavi voda. Razlog takvog stanja je što se za vrijeme obnove uz cestu odlagala šuta i ostali građevinski materijal. Toga je toliko navezeno da je na jednom mjestu cesta bila zatrpana, što smo, da bismo mogli proći, sami uklonili. Taj je otpad začepio gotovo sve propuste i odvodne kanale, pa voda s ceste nema kuda oteći – kazao nam je mještanin Nenad Ilibašić, koji nas je i pozvao u to selo. Rekao je i da sami seljani Draškovca održavaju cestu. Zimi, kaže, čiste snijeg, a ljeti kose bankine i raslinje koje zakrčuje cestu i otežava normalan promet.

– Nije problem samo u tome, već jednakim problemom smatramo i divlja odlagališta glomaznog otpada uz cestu do sela. Ljudi koji to čine stvorili su takvu naviku, a nitko ih u tome, koliko znam, ne sprječava. Osim otpada svih vrsta, vrlo često ovdje se odbacuju uginule životinje, a onda, posebice ljeti, mi koji tuda prolazimo trpimo veliki smrad, a i velika je opasnost od mogućih zaraza – govori Nenad. Sve to im je dodijalo pa su prije par dana njih troje seljana pošli kod načelnika dvorske općine Nikole Arbutine potražiti pomoć.

Nije htio ni saslušati

– Učinili smo to u uvjerenju da je to Općina dužna dovesti u red, jer radi se o općinskoj cesti. Način na koji nas je načelnik Nikola Arbutina primio bio je uvredljiv i ponižavajući. On nas, čim smo mu rekli zašto smo došli, nije htio niti saslušati, već je ultimativno naredio da napustimo njegov ured – kazao nam je vrlo povrijeđeni Nenad, inače inženjer šumarstva i čovjek tihe naravi.

– Znamo za taj problem i imamo ga u planu. Mi činimo onoliko koliko imamo sredstava. Istina je da i za mog mandata, a to je oko godine dana, na tom dijelu nismo ništa radili. Jesu li su moji prethodnici nešto činili, to ja ne znam – rekao nam je na naš upit načelnik Arbutina, koji nije htio komentirati navode o izbacivanju predstavnika Draškovca iz svog ureda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije