Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GONG I TRANSPARENCY INTERNATIONAL POZIVAJU NA TRANSPARENTNOST

Traži se objava donatora i troškova predsjedničkih kampanja

izbori
Arhiva VL
19.11.2009.
u 10:38

Građani smatraju nepoštenim političare koji ne žele otkriti izvore financiranja svojih kampanja, a dobar dio birača, prema provedenim anketama, ne želi svojim glasom na izborima poduprijeti takve kandidate.

Na prvi dan predsjedničke kampanje nevladine udruge Gong i Transparency International najavile su zajedničku aktivnost praćenja rashoda kandidata na idućim predsjedničkim izborima. Pozvali su svih 12 pretendenata za ured na Pantovčaku da se suzdrže od zloporabe javnih resursa radi vlastite kampanje što je bio slučaj na prijašnjim izborima. 
 
- Država koja kani postati dijelom EU mora imati detaljnu legislativu financiranja izbornih kampanja, te preduvjete za njihovu transparentnost - upozorio je Zoran Antun Petrović, predsjednik Transparency Internationala Hrvatska, te iznio kako građani smatraju nepoštenim političare koji ne žele otkriti izvore financiranja svojih kampanja. 
 
- Dobar dio birača, prema provedenim anketama, ne želi svojim glasom na izborima poduprijeti takve kandidate - istaknuo je predsjednik Transparency Internationala Hrvatske uz poziv da se preliminarni troškovi kampanje čim prije predoče javnosti. 
 
Gong i Transparency International također su pozvali sve predsjedničke kandidate da sedam dana prije izbora dostave Državnom izbornom povjerenstvu prijevremene izvještaje o visini troškova te donacija, kao i popise donatora koji su im pomogli u kampanjama kako bi i javnost mogla imati uvid u njih.

Komentara 9

DU
Deleted user
10:59 19.11.2009.

Dostavit će sigurno, kao i Mesić što je dostavio.... Dragi Zorane da su građani tako pametni kao što ti misliš već bi davno pola predsjedničkih kandidata bilo po zatvorima...

RE
respeckt51
17:42 19.11.2009.

Hrvatska treba u ovoj situaciji postenog, dostojanstvenog Hrvata-intelektualca, koji je spreman stititi hrvatske interese-MIROSLAVA TUDJMANA

MO
moriturite
13:15 19.11.2009.

re: DUVNJAK_DRAGO - svjedok sam da su Vaše riječi istinite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije