Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smaknuo 9 djece

Traže smrtnu kaznu za američkog vojnika koji je ubio 16 civila

robert bales
Reuters/PIXSELL
14.11.2012.
u 15:54

Narednik Robert Bales mogao bi biti kažnjen smrtnom kaznom koja posljednjih 50 godina nije izrečena nijednom američkom vojniku

Narednik Robert Bales mogao bi nakon 50 godina postati prvi američki vojnik kojemu će biti dosuđena smrtna kazna. Nju su zatražili vojni tužitelji koji u Washingtonu nastoje dokazati da je Bales u ožujku u Afganistanu smaknuo 16 civila, među kojima je bilo devetero djece, javlja BBC.

Balesa se tereti po 16 točaka za ubojstvo, 6 točaka za pokušaj ubojstva te optužbama za napad i konzumaciju narkotika.

Dok njegova odvjetnica Emma Scanlan tvrdi kako protiv njega nema dovoljno dokaza, nekoliko vojnika u svojim je svjedočenjima potvrdilo da se narednik na dan ubojstava u bazu vratio prekriven krvlju, no još je neizvjesno hoće li se sudski postupak nastaviti. O tome će do kraja tjedna odlučiti glavni istražitelj lee Daneke.

Slučaj je komentirao i vojni tužitelj i bojnik Rob Steele kazavši da bi se zbog ''gnjusne i brutalne'' metode zločina trebala razmotriti smrtna kazna.

>>Afganistan: Smrtna kazna vojniku zbog ubojstva časnika NATO-a

Komentara 4

ĆA
ćaćaća
16:41 14.11.2012.

a gdje je sad haaški sud?

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
17:28 14.11.2012.

Gore ce proci neko da mu se sudi na haaskom sudu. Haski sud ne poznaje smrtnu kaznu.

JT
j.togo
22:07 14.11.2012.

USA pravda = Ha,ha,ha. Ubojice da daju kaznu svojima? Radi 'svijeta' bude bilo 5 godina....ud dobro vladanje vani za 2 godine (USA pravda kao i uvijek!). Samo budala vjeruje USA!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije