Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intelektualci

Traže da se referendum održi nakon presude generalima

poziv
Ivica Beti/VLM cakovec@vecernji.net
04.01.2012.
u 13:23

Presuda generalima konstruirana je i pravi je primjer gaženja kršćanskih vrijednosti, smatraju potpisnici

Vlastima RH odaslan je zahtjev s potpisima više od tisuću hrvatskih potpisnika, uglavnom intelektualaca koji traže da se referendum o pristupanju Europskoj uniji održi tek nakon donošenja konačne presude hrvatskim generalima na Međunarodnom sudu za ratne zločine u Haagu, donosi HRT.

Svoj su zahtjev argumentirali ponašanjem Europe u kojem nema časti i vrijednosti koje Hrvati njeguju. EU je, navode, kaznio Hrvatsku zato što je, kako ističu, na temelju prava i obveza iz Ženevske konvencije oslobodila svoj okupirani teritorij.

– Na tome je tragu tužiteljstvo Haškoga suda optužilo hrvatske generale, konstruiralo pravnu normu o zajedničkom zločinačkom pothvatu kako bi moglo optužiti cijele civilne i vojne strukture – napominju potpisnici te podsjećaju kako su Hrvati nakon takvih optužaba postavili pitanje o prekomjernom granatiranju svojih gradova, a na njega nikada nisu dobili odgovor.

Takvo ponašanje Europe ocjenjuju povijesnim primjerom gaženja svih kršćanskih vrijednosti.

Među potpisnicima zahtjeva za odgodu referenduma nalaze se i akademici Smiljko Ašperger, Dubravko Jelčić, Stjepan Marčelja, Josip Pečarić te nadbiskup u miru mons. Ante Jurić i profesor emeritus Zvonimir Šeparović.

Komentara 22

OB
-obrisani-
13:42 04.01.2012.

na Hrvatsku je JNA -SRBI -CETNICI ispalili 30 Milijona granata i nikom nista,hihihhiihihihihi e moj narode...

DE
demokršćanin
13:53 04.01.2012.

BORCI ZA LJUDSKE VREDNOTE! Europska je zajednica već odavno pokazala svoje stavove i zauzimanja za opće ljudske vrednote.Prisjetimo se samo Haškog suda kao i drugih njihovih stavova.O tome kako je Europa stvorena na temelju kršćanskih načela EU je pokazala da takav stav nije iskazala niti u svom Ustavu a kamoli u obnovljenom ustavu odnosno ugovoru.A što bi to onda i bilo pozitivno kod tako stvorene umjetne tvorevine.

Avatar Rambo
Rambo
14:14 04.01.2012.

od koga su oslobađali...kuće.???....od njihovih stanovnika ??....hi hi hi hi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije