Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA 63. MJESTU
Povratak na članak

Transparency International: Hrvatska zaostaje u borbi s korupcijom

Organizacija ovogodišnji porast korupcije u svijetu objašnjava netransparentnim financiranjem političkih stranaka i kolanjem novca u politici

Komentari 4

MA
MarkoMaras
13:40 23.01.2020.

Imamo li još uopće lokalni Transparency u Hrvatskoj? Sjećam se da se međunarodna središnjica distancirala od ovih naših jer nisu ništa radili.

VL
NK
Najam krova
12:35 23.01.2020.

Mnogo pozdrava Kujundžiću iz Europe.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
17:34 23.01.2020.

Šutnja je može se reći priznanje odredjene tvrdnje, jer se ova ne poriče. Tako najvjernije dvonožno stado Hrvatskog Boga (papkari, kopitari i glodari), komentatori Vačernjaka se o korupciji ne izjašnjavaju, jer je ova njihova redovna svakodnevnica i toliko bjelodana da se ne može osporiti, a oni koji nisu njeni učesnici mogu samo lamentirati kako je to "Prava pravcata nepravda" jer u ovoj ne mogu biti pasivna (primajuća) strana. Najvjernije Božije stado je stoljećima tužilo za svojim državnim torom i domaćima pastirima i sada je isti dočekalo, a u njemu se praktično uživa potpuna sloboda (extra iurisdictio) za sve naše zaslužne osloboditelje-branitelje i njihove dične potomke po pitanju imovinskopravnih delikata, jer su njihove zasluge za neovisnost i slobodu neprocjenjive, pa prema tome sve zloupotrebe državnih sredstava su opravdane i pravedne (mada nisu realizirane u redovnoj proceduri). Jasno je da se najvjernije Božije stado ne buni protiv svojih derikoža, jer bitno je da to ne čine inozemne gazde (bar ne okato), zar ne?

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
14:20 23.01.2020.

Neovisna država je još jednom dokazala da je ubjedljivi EU reponja u svim ekonomskim i socijalnim disciplinama. Što se pak tiče korupcije ova je oficijelni temelj državnog uredjenja, a nosi naziv domoljublje. Sve druge države imaju patriotizam, rodoljublje za ideju vodilju, dok naši vjerodomoljubi preferiraju svoje domoljublje u širem smislu kao motivaciju za svoje aktivnosti. Ovo znači da naši vjerodomoljubni državovoditelji, udarajući se u već pocrnjele grudi, kao naši bliski srodnici primati) primarno staraju o sebe, svoju obitelj i stranačke prijatelje, dok im je posljednja "rupa na svirali" najvjernije stado Hrvatskog Boga i njegov državni tor. Kod vjerodomoljuba sa prebivalištem u sigurnim kućama zatvorenog tipa i kandidatima za ove, ovakva tvrdnja izaziva crkljenu pjenu na ustima zbog upotrebe tudjica, a pogotovo "srbizma" rodoljublja, koji to nije ni u kojem slučaju, jer ga je upotrebljavao i sam Poglavnik Ante, zar ne?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.