Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKLJUČENE SVE INSTITUCIJE

Traje velika potraga za panterom kod hrvatske granice, pobjegla prije godinu dana? 'Viđena je nekoliko puta'

Pexels
11.11.2022.
u 15:14

Nakon što je vijest o pojavi pantere osvanula u srpskoj javnosti, ispostavilo se da je zvijer prvotno viđena dvadesetak dana ranije, ali nitko nije želio o tome javno govoriti u strahu od podsmijeha

Poduzeće „Vojvodinašuma“ i državne službe upozorile su građane vojvođanskog mjesta Apatin, na granici s Hrvatskom, da je u njihovu području uočena pantera i da budu na oprezu, prenijeli su u petak regionalni mediji.

Poduzeće je obavijestilo građane da je „predator izrazito opasan“ i da „vode računa o sebi i svojim bližnjima“.

„Ukoliko netko uoči panteru, potrebno je odmah obavijestiti mjerodavnu policijsku postaju“, navodi se u obavijesti koje je potpisao zastupnik ogranka šumskog gazdinstva“Sombor” Srđan Peurača.

List Nove apatinske novine navodi da su u potragu za panterom uključene sve institucije, udruženja, organizacije, te da su obaviještene sve mjerodavne službe i pojedinci te pripremljeni kavezi, mamci i zamke.

„Problem je što je riječ o velikom terenu i što na njemu ima obilja hrane za panteru. Ima nekoliko prijava da je viđena, međutim osim jedne mutne snimke navodno njene siluete i otiska stopala, nema drugih dokaza. No, maksimalno ozbiljno se pristupilo potjeri“ izjavio je izvor tih novina.

Novosadski list „Dnevnik“ piše da je navodno riječ o životinji koja je iz zatočeništva pobjegla još prije više od godinu dana.

Nakon što je vijest o pojavi pantere osvanula u srpskoj javnosti, ispostavilo se da je zvijer prvotno viđena dvadesetak dana ranije, ali nitko nije želio o tome javno govoriti u strahu od podsmijeha, objavio je „Dnevnik“.

Novine prenose kako su životinju i njene tragove vidjeli i stanovnici susjednoj mjesta Sonta.

Apatin i Sonta mjesta su okružena prirodnim rezervatom Gornje podunavlje, na istočnoj strani rijeke Dunav, koja je prirodna granica između Vojvodine i Hrvatske.

>> VIDEO Institut u Splitu u potrazi je za ogromnim crvom od 6 metara: 'O ovoj vrsti znamo fascinantno malo!'

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Asterix
Asterix
15:40 11.11.2022.

Prekrasna životinja. Nadam se da će je uspavati i po mogućnosti vratiti u prirodno stanište ili barem u zološki vrt.

Avatar Cohen
Cohen
15:43 11.11.2022.

Pobjegla iz koje vrste zatočeništva (zoološki vrt, avni ili privatni, ili kućni ljubimac) i kojeg mesta? Nije li taj vlasnik trebao objaviti upozorenje da je pobjegla i samoinicijativno se uključiti u potragu za opasnom zvijeri ili financirati lov na nju,, jer je odgovoran za sigurnost i život ljudi na području na kojem se ona kreće? Da nisu mafijaška posla, pa se čkomi? Te beštije ne jedu ni kokice, ni žitne pahuljice. Držanje pantera na privatnom posjedu sigurno je (i) u Srbiji protuzakonito. Doduše u Hrvatskoj se javila svijest da držanje divljih životinja treba zakonski regulirati tek kad je onaj tigar prevožen trajektom za Hvar prošlog ljeta. I, dokle se došlo?

Avatar Tombstone
Tombstone
15:38 11.11.2022.

Sad kad nekog poklopa ispala bu i ujo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije