Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukupno 31 nalet na ophodare

Tragedija na A6 potresla javnost: Od 2017. dosad su na radnom mjestu poginula šestorica radnika HAC-a

Teška prometna na autocesti A6, poginula dva radnika HAC-a
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
09.08.2023.
u 15:37

Nedogovorni vozači su od 2017. dosad imali čak 31 nalet na ophodare HAC-a i njihova vozila, prilikom čega je šest djelatnika HAC-a, koji su obavljali u tim trenucima svoj posao, poginulo.

Danas se na A6 dogodila velika tragedija. U teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila jutros poslije 9 sati  između tunela Podvugleš i Čardak u smjeru Zagreba, na radnom zadatku smrtno su stradala dvojica djelatnika Hrvatskih autocesta. Došlo je do naleta, objašnjavaju u HAC-u, teretnog vozila na radnike i ophodarsko vozilo koje je bilo na zaustavnom traku i propisno obilježeno.

Nedogovorni vozači su od 2017. dosad imali čak 31 nalet na ophodare HAC-a i njihova vozila prilikom je čega šest djelatnika HAC-a koji su obavljali u tim trenucima svoj posao, poginulo. I to u zadnje tri godine ih je smrtno stradalo pet. 

VEZANI ČLANCI:

Lani je tako u studenom na A6 na čvoru Orehovica poginuo jedan djelatnik HAC-a kad je na njihovo vozilo naletio teretnjak splitskih registracijskih tablica. Drugi djelatnik HAC-a u toj nesreći je zadobio teške ozljede. U studenom 2021. na A 1, na 68. kilometru u smjeru Zagreba ophodar HAC-a, nalazio se na prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi, zbog asistencije pri nesreći tom ga je prilikom udario osobni automobil austrijskih registracijskih oznaka.

U siječnju 2021. vozač osobnog automobila kod naplatnih postaja Mraclin na autocesti A11 izgubio nadzor na vozilom i udario u objekt HAC-a, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Uslijed udara poginuo je djelatnik HAC-a. U prometnoj nesreći 2017. poginuo je vozač zimske službe. 

GALERIJA Strašni prizori na autocesti: Cestari postavili oznake, na njih naletio kamion

Teška prometna na autocesti A6, poginula dva radnika HAC-a
1/4

Na kraju svakako treba ponoviti apel vozačima iz HAC-a. 

- Ovim putem apeliramo na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti.  Ponavljamo da su brzina, umor i nepažnja najčešći  uzroci prometnih nesreća. Mislite na svoje bližnje, ali i bližnje drugih vozača kao i radnika koji rade na održavanju autocesta - poručili su iz HAC-a nakon današnje tragedije koja je zadesila njihove ophodare i njihove obitelji te njihovu tvrtku.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
16:20 09.08.2023.

Naravno kad su svi na tempomatu i šalju poruke ljubavnicama...

PO
poluvodič
16:54 09.08.2023.

Brijem da postoje ljudi koji uopće ne znaju da je to zaustavni trak, već samo još jedan pomoćni trak za slučaj da moraš pretjecati desno. Ništa me ne iznenađuje

OL
olujasviholuja2
16:07 09.08.2023.

Zabraniti vožnju na tempomat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije