Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa

Tradicionalni čaj od mente, alžirske slastice i datulje za proslavu dobrih odnosa

Proslava 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Alžir-Hrvatska
Foto: Hasan Haidar Diab
1/4
21.10.2022.
u 13:44

Hrvatski folklorni ansambl LADO maestralno je otpjevao hrvatsku himnu ''Lijepa naša domovino“ te himnu Alžira ''Kassaman“, a posjetitelji su imali priliku degustirati tradicionalni alžirski čaj od mente, alžirske slastice i datulje.

Povodom obilježavanja 30. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Alžira i Hrvatske, veleposlanstvo Alžira u Hrvatskoj organiziralo je u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu, izložbu fotografija najznačajnijih bilateralnih susreta i događanja između dviju zemalja.

Događaj je svojom prisutnošću uveličao Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman, koji je održao govor o bilateralnim odnosima i  suradnji dviju zemalja. Izložbi su također nazočili državni tajnik iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova Frano Matušić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora gospodin Gari Cappelli, predsjednik Grupe hrvatsko-alžirskog prijateljstva u Saboru Dario Hrebak, predsjednik Odbora za europske poslove Sabora Domagoj Hajduković, predsjednik islamske zajednice u Hrvatskoj, akademik muftija Aziz ef. Hasanović, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, brojni veleposlanici i predstavnici diplomatskog zbora i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj te uvaženi gosti iz poslovnog sektora, sektora turizma, kulture, sporta i ostalih područja u kojima dvije zemlje ostvaruju sve intenzivniju suradnju.

Hrvatski folklorni ansambl LADO maestralno je otpjevao hrvatsku himnu ''Lijepa naša domovino“ te himnu Alžira ''Kassaman“, a posjetitelji su imali priliku degustirati tradicionalni alžirski čaj od mente, alžirske slastice i datulje.

Video: Znate li od čega je napravljena popularna čokoladica

Komentara 1

M3
Miške 3
15:59 21.10.2022.

Za radmana grlica čaj od metle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije