Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada je predložila članove Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, a Sabor prihvatio

Tonku Obuljenu još jedan mandat na čelu HAKOM-a

Tonko Obuljen, predsjednik Vijeća HAKOM-a
27.04.2023.
u 09:10

Tonko Obuljen u 2024. predsjedat će tijelom europskih regulatora za elektroničke komunikacije BEREC, kojemu je cilj poticanje neovisne, dosljedne i visokokvalitetne regulacije digitalnih tržišta za dobrobit Europe

Vlada je proteklog tjedna na telefonskoj sjednici odlučila Hrvatskom saboru predložiti razrješenje dosadašnjeg predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) zbog isteka mandata te ponovno imenovanje Tonka Obuljena za predsjednika tog vijeća. Saborski zastupnici krajem tjedna izglasali su taj prijedlog, tako da je Tonko Obuljen, dosadašnji predsjednik Vijeća HAKOM-a, dobio novi mandat na čelu te regulatorne agencije.

Za članove Vijeća Vlada na temelju provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu predlaže Antu Milasa, Nikolu Popovića, Mislava Hebela i Marka Jukića, izvijestila je Vlada u srijedu.

Inače, Tonko Obuljen u 2024. će predsjedati tijelom europskih regulatora za elektroničke komunikacije BEREC, kojemu je cilj poticanje neovisne, dosljedne i visokokvalitetne regulacije digitalnih tržišta za dobrobit Europe.

Tonko Obuljen rođen je 1966. u Dubrovniku. Na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1993., a u području elektroničkih komunikacija radi bez prekida od 1993. godine. Od studenoga 2006. do prosinca 2008. bio je ravnatelj Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), a od veljače 2009. do veljače 2013. i član Vijeća HAKOM-a. A prvi mandat na čelu Vijeća HAKOM-a počeo je 2018 godine.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti, HAKOM, samostalna je, neovisna i neprofitna pravna osoba s javnim ovlastima koja obavlja regulatorne i druge poslove u okviru djelokruga i nadležnosti propisanih Zakonom o elektroničkim komunikacijama, Zakonom o poštanskim uslugama i Zakonom o regulaciji tržišta željezničkih usluga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije