Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA DNEVNICE

Tomislav Saucha, SDP-ov čovjek koji je spasio HDZ, danas se mora javiti u Remetinec

Optužno vijeće potvrdilo osnovanost optužnice protiv Tomislava Sauche i Sandre Zeljko
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
24.10.2023.
u 09:23

Saucha se nije žalio na odluku da ode na izdržavanje kazne niti je tražio odgodu odlaska na izdržavanje kazne, što je inače uobičajeno, pogotovo kod VIP zatvorenika

Tomislav Saucha, bivši predstojnik ureda Zorana Milanovića, u vrijeme dok je Milanović bio SDP-ov premijer te osoba koja je svojom SDP-ovom rukom u prošlom sazivu Sabora spasila Vladu i većinu HDZ-ovog Andreja Plenkovića, danas tijekom dana trebao bi se javiti u Remetinec. Jer je pravomoćno osuđen u aferi Dnevnice, a presuda je u  ožujku ove godine postala pravomoćna, nakon što je Vrhovni sud odbio njegovu žalbu.

Saucha se nije žalio na odluku da ode na izdržavanje kazne niti je tražio odgodu odlaska na izdržavanje kazne, što je inače uobičajeno, pogotovo kod VIP zatvorenika. Umjesto toga odlučio je otići na izdržavanje kazne  na dan kada mu je odredio sud, a kada uđe u Remetinec, jedno mjesec dana bit će u centru za dijagnostiku kako bi se obavila psihosocijalna procjena njegovog služenja kazne. Nakon toga će biti upućen na izdržavanje kazne, a kako je osuđen za korupciju, vjerojatno će biti poslan u neku od kaznionica poluotvorenog tipa, kao što je Ventura

Saucha je koncem 2022. u aferi Dnevnice  osuđen na tri godine zatvora, a  Sandra Zeljko, koja je radila kao tajnica u više vlada, na četiri i pol godine zatvora. Oboje su dobili i zabranu obnašanja dužnosti od po pet godina, a solidarno moraju vratiti oko 600.000 kuna. Uz to S. Zeljko sama mora vratiti još oko 350.000.

Teretili su se da su krivotvorili 190 putnih naloga te tako iz proračuna od 2013. do 2016. izvukli nešto malo manje od milijun kuna. Taj su novac podijelili između sebe, a tijekom postupka oboje su nijekali krivnju. 

POVEZANI ČLANCI:


 

Komentara 6

RE
realisticki
13:06 24.10.2023.

Sad znamo i to, da HDZ slabo brine o žetončićima.

IC
ICCO
10:52 24.10.2023.

AP u 7 god. autokracije spašavati Saucha, Vrdoljak, Bandić i Pupovac 2x, lijepo mu društvo..

PV
prcko.vita
09:56 24.10.2023.

Ruka ruku mije... još jedan pokazatelj u kojem se stanju nalazi sudstvo u Hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije