Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekidaju se prosvjedi svinjogojaca?

Tomislav Pokrovac: Čekamo službeni dokument iz ministarstva, odluku će donijeti prosvjednici

Županja: Tomislav Pokrovac dao je izjavu medijima
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/4
07.12.2023.
u 10:53

Konačnu odluku o tome prekidaju li se prosvjedi ili ne Porkovac će izreći na konferenciji za novinare u 12 sati.

Prema svim najavama danas će, 16. dan prosvjeda, nezadovoljni svinjogojci prekinuti sa svojim prosvjedima i skloniti traktore s prometnica. Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac jutros to još nije želio potvrditi rekavši kako se još čeka dokument iz Zagreba, a onda i dogovor s okupljenim prosvjednicima.

-Poslije svega mogu reći kako smo mi pobjednici ovih prosvjeda i da su ovi ljudi hrvatskom selu i hrvatskoj tradiciji donijeli jednu slobodu i da su se izborili za hrvatsku tradiciju. Tri su glavne točke bile pregovora, a to su zaustavljanje eutanazije zdravih svinja, dozvoljavanje prometovanja i klanja svinja u vlastitim dvorištima uz prethodni veterinarski pregled te kategorizacija poljoprivrednih objekata. Sada čekamo dalje popuštanje mjera. Imali smo još 12 drugih točaka – rekao je Pokrovac.     

Županja: Tomislav Pokrovac dao je izjavu medijima
1/58

Ipak, još uvijek nije želio reći da se danas prosvjedi prekidaju ali sve što se događa na terenu ukazuje na to. Kazao je kako se čeka dokument iz ministarstva kako bi prosvjednicima mogao pokazati što se i koliko napravilo i da se onda raziđu svojim kućama kako bi sa svojim obiteljima proslavili Božić. U svim tim dogovorima i pregovorima posebno je pohvalio nedavno imenovanoga ministra obrane Ivana Anušića za kojega je rekao kako je dijete sa sela i da razumije probleme hrvatskih poljoprivrednika. Međutim, i prekid prosvjeda ne znači da je to konačno jer kako je rekao Pokorvac pratiti će što se događa na terenu i ako se stvari ne budu odvijale u željenom smjeru ponovno će pokrenuti masovne prosvjede i blokirati promet.

Dogovoreno je i kako će za tjedan dana biti održan novi sastanak s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, a na tom sastanku bi trebao biti i Ivan Anušić. Prema riječima Pokrovaca ako se stvari ne budu odvijale kako su oni zamislili onda će tražiti i poništavanje „nakaradnih natječaja s raspodjelom poljoprivrednog zemljišta“ s ciljem da hrvatska zemlja ostane u rukama hrvatskog seljaka, a ne u rukama stranaca i velikih korporacija.

POVEZANI ČLANCI:

-Prosvjedi su uvijek opcija. Mi ne želimo rušiti hrvatsku državu jer mi smo država. Mi smo protiv sustava i Vlade jer oni ne rade stvari koje bi trebala raditi – istakao je Pokrovac.

Odgovorio je i na optužbe da se n a prosvjedima okupljaju ekstremisti ističući da je to samo u „glavi Andreja Plenkovića“ kao i da prosvjed vodi on, Tomislav Pokrovac, a da na punktovima ima oko 10 tisuća ljudi. Najavio je kako će u svojoj daljoj borbi zatražiti i da se ukine Hrvatska poljoprivredna komora rekavši kako ona nije dobra za selo i poljoprivrednike, odnosno da je ona način uzimanja novca i uhljebljivanja te da su samo podrška Vladi. Prozvao je i čelnike Komore rekavši kako ona u 20 godina nije ništa napravila za selo.

Konačnu odluku o tome prekidaju li se prosvjedi ili ne Porkovac će izreći na konferenciji za novinare u 12 sati.  

VIDEO Prosvjednici pred Ministarstvom poljoprivrede

Komentara 5

Avatar Moodleen
Moodleen
16:37 07.12.2023.

Dvonogi bravar ljubitelj jednonogog.

IF
I_Fotez
14:16 07.12.2023.

Kad su seljaci blokirali ceste za vrijeme Milanoviče vlade na dva dana Milanče ih je razjurila i od tada je bio mir na cestama a sada prosvjeduju seljaci bezzemljaši i sabornici bezzemljaši pa tko je tu lud,ja mislim da je Pokrovac manje luđi od ovih ostalih sabornika jer njemu je to profesija

IN
Interpen
12:15 07.12.2023.

Treba im uzet poticaje i sve one mjere iz EU na koje se javljaju pa neka onda prosvjeduju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije