Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar gospodarstva

Panenić: 'Mislim da je vrijeme da i mi pokažemo da se ovdje štedi i to intenzivno'

Tomislav Panenić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
09.03.2016.
u 17:05

Upitan gdje će u svom Ministarstvu imati rezove, Panenić je odgovorio kako će rezove imati na više stavki, što će biti predstavljeno sutra na sjednici Vlade

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić rekao je u srijedu novinarima kako u proračunu Ministarstva u ovoj godini neće biti povećanja, a detalji proračuna znat će se u četvrtak na sjednici Vlade na kojoj će proračun biti i predstavljen.

 Novinari su pred početak sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) upitali ministra Panenića koliki će biti proračun Ministarstva gospodarstva, uz napomenu kako se u smjernicama za izradu proračuna govori i o 300 milijuna kuna više novca u njegovu resoru.

 -To se odnosi na sredstva za brodogradnju, koja su faktoringom bila prenesena na buduće razdoblje i to je nešto što u ovoj i sljedećoj godini moramo zatvoriti. Prema tome, ne da nemam povećanje već nominalno imam i smanjenje, jer se spomenuta novčana sredstva odnose isključivo za restrukturiranje brodogradilišta- odgovorio je Panenić.  

 Upitan gdje će u svom Ministarstvu imati rezove, Panenić je odgovorio kako će rezove imati na više stavki, što će biti predstavljeno sutra na sjednici Vlade. -Praktično je na svim stavkama utvrđeno rezanje, ali gledat ćemo isto tako da sačuvamo određeni intenzitet i potpore koje daje Ministarstvo gospodarstva- kazao je.  

 Novinare je zanimalo i može li se značajno uštedjeti na prijedlozima ministrice uprave Dubravke Jurlina Alibegović o uskrati 24-satnog korištenja službenih automobila i mobitela u ministarstvima te je li to udar na produktivnost ili su u pitanju značajne uštede.  

-Mi smo sada došli do toga da se svaka stavka ovog proračuna mora detaljno pogledati i pronaći mogućnosti uštede- napomenuo je ministar. Po njemu, to bi značilo sačuvati i produktivnost da ih to "ne sputava u dnevnom radu, ali i s druge strane, na izvršenju proračuna znati jasno pokazati kako su uštede napravljene i da se zna štedjeti".

 -Mislim da je vrijeme da i mi pokažemo da se i ovdje štedi i to intenzivno, pogotovo na troškovima radi kojih se često i u medijima spominje da je to potreba- zaključio je ministar Panenić, pozdravljajući na kraju prijedlog ministrice o spomenutim uštedama. 

>>Panenić o dopisu s Brkićevim imenom: 'Greška je tehnička, pokrenuta je interna istraga'

>>Ministar gospodarstva odlično gospodari, ali kućnim budžetom

Komentara 5

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
17:10 09.03.2016.

Ako će te štedjet kao što ste do sada donosili odluke, đaba ste krečili.

UZ
uzor10
17:14 09.03.2016.

Vrati stiropor lopove

DU
Deleted user
17:31 09.03.2016.

Vrati stiropor!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije