Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKO O OPTUŽBAMA

Ćorić dao izjavu pa otišao s presice: 'Predmet je u fazi istrage, na potencijalne iskaze ne smijem odgovoriti'

Zagreb: Branko Bačić i Tomislav Ćorić dali su izjave nakon sastanka koalicije
Patrik Macek/PIXSELL
15.02.2022.
u 16:36

Bivši pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša Domagoj Validžić navodno je optužio Ćorića za pogodovanje investitorima u aferi vjetroelektrane

Ministar Tomislav Ćorić dao je u središnjici HDZ-a izjavu vezano uz najnovije navode oko VE Krš-Pađene. Naime, bivši pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša Domagoj Validžić navodno je optužio Ćorića za pogodovanje investitorima u aferi vjetroelektrane.

- Predmet Krš-Pađene naslijedio sam 2017. godine kada sam preuzeo dužnost ministra zaštite okoliša i energetike. Taj predmet smo nakon višekratnih konzultacija s Državnim odvjetništvom RH 2017. godine riješili - kazao je uvodno. 

- Mišljenje Ministarstva, odnosno rješenje, potvrdio je Upravni sud. Što se tiče ovog predmeta, to rješenje bilo je i posljednje koje je Ministarstvo izdalo, a da je imalo pravne učinke. Mišljenje koje Ministarstvo izdalo u listopadu 2019. godine izradila je Uprava za energetiku na čiji rad nikada nisam ni na koji način utjecao. U kontekstu predmeta Krš-Pađene bio sam i bit ću na raspolaganju tijelima RH u bilo kojem trenutku i odgovoriti na sva pitanja koja trebam odgovoriti ukoliko za to bude potrebe - naveo je. 

- Ovaj predmet je u fazi istrage. Na potencijalne objave, iskaze ili eventualne obrambene strategije ja nemam namjeru i ne smijem odgovoriti. Svima onima koji smatraju da za to ima potrebe, stojim na raspolaganju - kazao je Ćorić te završio konferenciju za medije. 

Telegram je danas objavio mail kojeg je Domagoj Validžić priložio USKOK-u kao dokaz u istrazi. Validžić, naime, tvrdi kako taj mail prikazuje Ćorićevu upletenost u slučaj pogodovanja investitorima.

VIDEO Istražitelji su nadzirali razgovore Josipe Rimac u vozilu: "Kada sve to prođe, sigurno imaš svojih 500.000 kuna..."

 

Komentara 40

Avatar sadmitrebato
sadmitrebato
16:44 15.02.2022.

ma kakva istraga? a nek kriminalci dalje vladaju, čorić da dalje prodaje naftu mađarima i mi nek plaćamo skuplju plin i natne derivate

TM
trade_mark
16:46 15.02.2022.

to je taj andrejov NOVI hadeze! <3 <3 <3

ED
epic_deda
16:45 15.02.2022.

koji kriminalci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije