Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVENCIJA KOD VUČIĆA

Ruža Tomašić poslala pismo Macronu: Traži pomoć u pronalaženju tijela Jean Michela Nicoliera

Ruža Tomašić
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/3
13.11.2019.
u 11:28

Tomašić je u pismu obavijestila o hrvatskom branitelju s francuskim državljanstvom koji je nakon pada Vukovara zarobljen u vukovarskoj bolnici te mučen i pogubljen na Ovčari zajedno s 270 drugih zarobljenika, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Hrvatska eurozastupnica Ruža Tomašić uputila je pismo zastupnicima u Europskom parlamentu iz stranke La République en Marche predsjednika Emmanuela Macrona u kojem je apelirala na Macronovu pomoć u pronalaženju tijela Jean Michela Nicoliera.

Tomašić je u pismu obavijestila o hrvatskom branitelju s francuskim državljanstvom koji je nakon pada Vukovara zarobljen u vukovarskoj bolnici te mučen i pogubljen na Ovčari zajedno s 270 drugih zarobljenika, nakon čega mu se gubi svaki trag. 

Hrvatska zastupnica navela je u pismu kako vlasti Srbije, predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem, iako imaju informaciju o tome gdje se nalaze ostale žrtve,  gotovo tri desetljeća nakon završetka rata odbijaju dostaviti te informacije hrvatskim vlastima. 

Tomašić apelira na intervenciju francuskog predsjednika Emmanuela Macrona kao posljednju nadu za obitelji žrtava. 

Komentara 9

IL
ilijan1a
11:42 13.11.2019.

Ružo Hrvatska bravo za zalaganje da se dozna gdje su pokopane nedužne žrtve iz Vukovarske bolnice. O vučiću neću puno samo ću reći da ga dobro poznaju svi predsjednici i premijeri europskih država.

OO
oo8787
14:14 13.11.2019.

E moja Ružu, ti zaboravila da je Macron liberal, pošalji to pismo jednog dana kada Marine Le Pen postane predsjednica Francuske, ovako ti je sve to uzalud.

CA
cortesova arkebuza
11:52 13.11.2019.

A tko će drugo nego Ruža. Neče se kljasti političari u HR zamjerati svojoj političkoj bratiji iz Srbije. Ovaj slučaj treba internacionalizirati da se vidi šta je bagra četnička po HR radila. Jer internacionalizirajući tužan slučaj Jean Michaela Nicoliera internacionalizira se i Ovčara sa svojih skoro 270 mučki ubijenih ranjenika jer siguran sam “političari” iz HR nisu u inozemstvu Ovčari nikad ni spomenuli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije