Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Tolušić je povukao vraga za rep i postao uzor ministrima

Upravo to što nije došao iz agrobiznisa omogućilo mu je da reagira onako kako bi trebao reagirati svaki ministar na njegovu mjestu

Komentari 4

Avatar Rinzaj
Rinzaj
12:37 27.11.2016.

Nevjerojatno, koja smo mi sretna zemlja, ispada da je senzacija to što će ministar uopće reagirati na masovnu pojavu salmonele u trgovačkim kućama, i to fer odnosima prema uvozničkom lobiju... Neki sposobni ministar, i neki sposobni premijer, iskoristili bi situaciju i pametnim zakonima desetkovali uvoz europskog smeća i potaknuli ulaganje u zdravu domaću prizvodnju

VL
DU
Deleted user
16:24 28.11.2016.

Komentar na mjestu, osobito što u Hrvatskoj još nije zaživjela normalnost, pa je svaki pozitivni primjer za svaku pohvalu. Također je dobar primjer i Tolušić koji dolazi iz provincije, kako kaže Ivkošić, ali se ne ponaša provincijalo! Naprotiv! To je dokaz da tko zna - zna, tko valja - valja, bez obzira odakle dolazio!

VL
Avatar mdoresic
mdoresic
12:13 04.12.2016.

Iznijeli ste nekoliko neistina uspoređujući odlučne i opravdane poteze ministra Tolušića s potezima bivše ministrice Ljilje Vokić 1994.-1995. godine u svezi s udžbenicima. ne znam razlog zašto to činite. Moram reći slijedeće: Prvo: Propagirajući ideju o besplatnim udžbenicima gđa. Vokićkić je išla na ruku najviše nakladnicima udžbenika i naravno njihovom enormnom bogaćenju jer oni više nisu imali brige o prodaji udžbenika s obzirom da je to odradila država. Drugo: tadašnja mantra kako će udžbenici postati jeftiniji i kako će se ustaliti, pa potom koristiti ta buduće generacije nije ostvarena ni u tragovima. čak što više uvođenjem tzv. alternativnih udžbenika, gdje je pod pojmom alternativno uzeto ne jedan ili dva, već jedan ili nekoliko, stvoren je pravi kaos. Taj kaos je upravo totalno onemogućio da se udžbenici ustale i da na primjer roditelji s više djece mogu sačuvati udžbenike za one mlađe. Dakle, totalna suprotnost od izrečenog. Sve navedeno je zapravo išlo na ruku bogaćenja nakladnika, hiperinflaciji nekvalitetnih udžbenika, pa sve do poticanja korupcije na tom planu. Treće: Gospođa Vokić je smijenjena radi svoje nestručnosti, a što je na jednom sastanku izrekao i predsjednik Tuđman:''Ona je stručna nula''. Posebno joj se zamjeralo ukidanje Zavoda za školstvo, do tada stručne ustanove s tradicijom i s više dobrih stvari nego loših. To osjećamo i danas kao posljedicu kad Ministarstvo dopušta rad na prevažnim stvarima kao što su nastavni programi raznim fantomskim udrugama Jokićevskog tipa. pametnome dosta!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.