Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA IH 3300

Tko su pravi gospodari svijeta? Kolika je moć milijardera i koliko je među njima onih s prikrivenim ambicijama

04.11.2022.
u 19:24

Nisu svi najbogatiji ljudi na svijetu Amerikanci. Gautam Adani indijski je milijarder, osnivač Adani Group, konglomerata sa sjedištem u Ahmedabadu. Najbogatiji je čovjek u Aziji. Vrlo je moćan i politički vrlo dobro povezan, iako se nikad nije kandidirao na izborima. Tu je i Bernard Arnault, francuski poslovni magnat, šef LVMH Moët Hennessy, najveće svjetske tvrtke za luksuznu robu.

Ključne riječi

Komentara 16

DU
Deleted user
19:47 04.11.2022.

Bankari i korporatisti. Oni posjeduju sve pa i političare

Avatar Mala_Plava.
Mala_Plava.
19:40 04.11.2022.

toliko su "mocni" da ih jedan jaci virus moze pokositi za tren, kao i sve druge..

ST
stefj
20:56 04.11.2022.

Već stoljećima određene strukture vladaju medijima i političarima, pa se više nitko oko toga ne uzbuđuje. Kroz medije i politiku se kreira mišljenje javnosti, nameću ideologije i usmjerava javnost u određenom smjeru... Civilno društvo, ti razni aktivisti, pojavili su se nešto kasnije, no vrlo brzo se vidjelo kako je lako manipulirati s njima i koristiti ih u vlastite svrhe, bilo kroz usađivanje neke ideje ili kroz samo financiranje pokreta... Zadnje su se pojavile društvene mreže, koje je puno teže kontrolirati od medija i aktivista, te se pojavila panika u vladajućim strukturama. Prva linija obrane bila je uz prave sadržaje staviti gomilu krivih informacija da bi se stvorila šuma i prikrilo što se želi prikriti, sve dok to nije postalo toliko široko da ima svakakvih bolesnika s raznim teorijama... Tako da se sve donekle posložilo, isplivale su mainstream društvene mreže koje su isto bile cenzurirane i jako se pazilo koga se pušta. Tako je maknut i Trump... I što se sada dogodilo? Jedan čovjek je preuzeo tu jednu mrežu, objavio da će podržati apsolutnu istinu (što god to značilo), te je odjednom nastala panika. Nisam siguran da je to baš dobro, no isto tako nije dobro niti ovo sada, gdje imamo jaku cenzuru radi odvajanja raznih aktivnosti od znanosti što kao posljedicu ima formiranje ideologija i vjerovanja koja se onda ne smiju preispitivati. To nije daleko od srednjeg vijeka gdje se vjerovanje nije smjelo dovesti u pitanje... Tko zna, možda to popravi stvar, možda i pogorša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?