Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNI TRENUTAK

Tko je Vučićev izaslanik koji je klečao u Vukovaru? Prvi je srbijanski dužnosnik u koloni sjećanja

Foto: Pixsell/PIXSELL
1/8
17.11.2020.
u 17:32

Ostat će upamćeno i kako je prilikom polaganja vijenca na Ovčari kleknuo ispred spomen obilježja na Ovčari.

Uoči dana sjećanja počast žrtvama rata odali su Milorad Pupovac, potpredsjednika Vlade Boris Milošević i posebni izaslanik predsjednika Republike Srbije Veran Matić. 

-  Mislim da je jako važno da imamo poštovanje prema žrtvama i solidarnost s obiteljima žrtava - izjavio je istaknuvši kako mu je stalo da se pronađe svaka nestala osoba te je dodao: - Izražavam veliko žaljenje zbog svega onoga što se dogodilo ovome gradu i građanima ovoga grada tijekom ratnih godina 

Smatra kako ovakve zajedničke komemoracije mogu pomoći u pronalaženju nestalih osoba.

VIDEO: Delegacija SNV-a položila vijence

Veran Matić hrvatskoj javnosti ostao je u pamćenju kao dio antiratnih prosvjeda u Srbiji ali i čovjek koji je kao čelnik televizije B92 predstavljao neovisno novinarstvo 90-ih godina prošlog stoljeća u Srbiji.

Danas je Matić specijalni izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za nestale osobe i čovjek koji je došao odati počast stradalim Srbima i Hrvatima u Vukovaru. Ostat će upamćeno i kako je prilikom polaganja vijenca na Ovčari kleknuo ispred spomen obilježja na Ovčari.

Matić će biti i dio sutrašnje kolone sjećanja koja će se kretati od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Veran Matić će biti tako prvi srbijanski dužnosnik u koloni sjećanja u Vukovaru. 

Komentara 116

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
18:17 17.11.2020.

Prvi korak, mali korak. Istinu. Dokumente. Odštetu.

KO
Komentar
17:59 17.11.2020.

Ostat će upamćeno kad donesu dokumente gdje su nestali iz domovinskog rata.Ne mažite nam oči više.

ST
stric21
17:56 17.11.2020.

... je li zamolio oprost ... je li priznao agresiju .... je li pokazao lokacije ostalih masovnih grobnica .... n i j e .... znači da je nitko i ništa .... obični manipulator kao i pupovac....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije