Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudska vještakinja potvrdila da je potpis na isplatnici kredita krivotvoren

Tko je u banci digao kredit na ime Josipa Solića?

vlado zec
Duško Mirković/PIXSELL
25.01.2010.
u 13:14

Nije mu dovoljno što nam je time svima nanio veliku bol nego me još tuži za klevetu i traži da ja njemu platim. Time je još jednom pokazao koliko je u njemu ljudskosti – ogorčeno je kazao Solić o Zecu.

Isplatnicu Požeške banke, kojom je podignut kredit od 180.000 kuna, nije potpisao  Josip Solić nego je netko njegov potpis krivotvorio, kaže se u nalazu i mišljenju sudske vještakinje Centra za forenzična istraživanja i vještačenja koji je danas pročitan na Općinskom sudu u Požegi.

Vještačenje je zatražio sudac Mile Soldo koji vodi sudski postupak u kojem je Vlado Zec tužio Josipa Solića, bivšeg radnika Kamen-Ingrada, zbog klevete tražeći od njega pola milijuna kuna za duševne boli.

Naime, Solić je s još dvadesetoricom radnika 2002. godine na zahtjev i traženje, kako kaže, Vlade Zeca, digao kredit za njega, odnosno za njegovu tvrtku Kamen-Ingrad. Zec je njemu, kao i ostalima, obećao da će rate kredita, koje su inače premašivale njegovu mjesečnu plaću, redovito vraćati. Kako kredit nitko nije vraćao, 2006. godine objavljena je javna dražba njegove kuće nakon koje je on dao izjavu medijima da je za sve kriv Zec koji kao vlasnik Kamen-Ingrada i predsjednik uprave tog poduzeća kredit nije vratio, dodajući da su i potpisi za kredite krivotvoreni.

Zbog te ga je izjave Zec, koji je inače na odsluženju zatvorske kazne od četiri i pol godine zbog zlouporabe položaja u gospodaraskom poslovanju, tužio za klevetu. Kako je Solić tvrdio da isplatnicu za kredit nije potpisao, sudac je zatražio vještačenje.

Nalazom i mišljenjem sudske vještakinje nije bio zadovoljan Zec smatrajući ga nepotpunim i nestručnim te je zatražio da se ispita i sudska vještakinja koja je bila pozvana na današnje ročište, ali zbog prometne nezgode nije mogla doći.

- Nalazom sam zadovoljan jer se pokazalo da nisam lagao niti klevetao. Žalosno je što zbog njega ja, moja supruga i djeca ostajemo bez kuće, na cesti, te što mu nije dovoljno što nam je svima nanio veliku bol nego me još tuži za klevetu i traži da ja njemu platim. Time je još jednom pokazao koliko je u njemu ljudskosti – ogorčeno je kazao Solić pitajući se  hoće li itko u Požeškoj banci i Kamen-Ingradu odgovarati za prijevaru koja je učinjena njemu i ostalim radnicima Kamen-Ingrada koji su bili prisiljeni dizati kredite za Zeca koji je u to vrijeme bio i predsjednik Nadzornog odbora Požeške banke.

Novo ročište zakazano je za ožujak kada bi trebala biti saslušana sudska vještakinja te Olivera Baričević, nekadašnja voditeljica pravne službe u Kamenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije