Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi kancelar Schallenberg
Povratak na članak

Tko je grof koji će naslijediti Kurza: Bit će važna poveznica Austrije i Hrvatske

Što Kurzova ostavka znači za austrijsku političku scenu te ima li Schallenberg šansu očuvati vlast Narodne stranke, ovisit će i o koalicijskom partneru Zelenima

Komentari 7

ZE
Zeal
22:45 10.10.2021.

Al je ova upregnula,no dobro bar se izjašnjava pod imenom,za razliku od većine naručenih članaka ovdje..

VL
RO
RobbieSthlm
23:25 10.10.2021.

@VL: U Austriji su ukinuti plemicke titule sociajlisti jos prije dugog svjetskog.

VL
Avatar majkuvam
majkuvam
07:57 11.10.2021.

Bez Kurza stanovništvo Austrije će se drastično smanjiti...

VL
SI
sisavac
10:40 11.10.2021.

'Hrvatsku i Austriju vežu višestoljetna povijest, kultura i prijateljstvo...' molim?! pa tako možemo reći i da nas hrvate i srbe veže to isto, a nekako se trudimo to prikazati ko vjekovno neprijateljstvo.. austrijanci skupa sa mađarima su nam vladali 1.000 godina. nisu nam dozvoljavali korištenje hrvatskog jezika, čak ni u saboru (provjerite koje godine smo to pravo uspjeli dobiti...), slali su nas u svoje ratove koje su vodili uglavnom obijesti radi, nekih sitnih dvorskih igrica. sad će nam netko prodavati bajku o divnim austrijancima, prijateljima...?! prije 120 godina o tim i takvim austrijancima pisali su naši pisci, književnici, političari, i niti jedan ih nije prikazivao kao lijepe. Bachov apsolutizam je vjerojatno onda neki izraz za velike uspjehe nekog kluba, a ne nešto što označava crno doba za nas hrvate u toj divnoj zajednici, iz koje su prvom prilikom, 1. svj. rat, pobjegli glavom bez obzira svi potlačeni narodi. čemu idealizirate povijesne odnose, koji nisu bili lijepi, ugodni, nikome? kao šlag na tortu došle su 90-e, kad su austrijanci kroz svoje banke naplatili izgubljenu dobit od kraja 1. sv. rata, sve su si naplatili kroz kamate koje nisu bile nigdje tako visoke kao kod nas. i što sad? prijatelji? hm, kolko poslovnica u austriji imaju hrvatske banke? aha, nemamo ih, ni jednu domaću banku... pa gdje su?!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.