Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Tko će platiti koronakrizu?

Koronavirus u Sarajevu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
20.04.2020.
u 21:00

Hrvatska se za tri mjeseca mora zadužiti najmanje 75 milijardi kuna

Tko će sve ovo platiti? – najčešće je pitanje koju postavljaju brojni ekonomski analitičari imajući u vidu procjene da će svjetska ekonomija ove godine izgubiti oko osam trilijuna eura, a osim nerealiziranih prihoda približno je slična vrijednost novih obaveza koju države moraju osigurati da bi pokrile gubitke, sačuvale radna mjesta i pokrenule proizvodnju.

Hrvatska se za tri mjeseca mora zadužiti najmanje 75 milijardi kuna, a ako hrvatski BDP padne 9 posto, kako se očekuje u optimističnom scenariju, isparit će oko 40 milijardi kuna!

U sjeni burnih epidemioloških rasprava vode se i ne manje važne ekonomske – gdje naći novac!

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u našem e-izdanju

Ključne riječi

Komentara 4

ST
stefj
23:41 20.04.2020.

Mislim smiješno, sigurno neće platiti državne i javne strukture, neće platiti političari i sindikalisti... Opet će sve platiti isključivo realni sektor, bez imalo empatije i solidarnosti od strane nadrealnog...

BO
bolnaistina
23:38 20.04.2020.

A tko drugi nego realni sektor.

Avatar bimbopus
bimbopus
08:41 21.04.2020.

Oni koji su i do sada plačali cehove svih političkih odluka , različitih kriza koje su pogadjale državu , oni koji nisu potražili spas na zapadu , oni koji nisu pobjegli i prenesli bogatstva u druge države , financijske ilitidruge države , financijske iliti porezne oaze , oni kojima je Hrvatska jedini dom . uhljebi , tzv. politička oligarhija njihovi meceni najmanje če nastradati , crkva i branitelji če vjerojatno biti izuzeti od rezova koji očekuju običnog gradjana , u stvari vidjet čemo rekoše slijepi .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije