Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barbira izbacili iz SDP-a

'Tko će mi suditi? Jedan sudac Davor Matijević i stotine Pilata u liku Peđe Grbina?'

Davor Matijević i Damir Barbir
Miroslav Lelas/Pixsell
09.07.2023.
u 17:54

Odluku splitskog ogranka treba potvrditi i središnjica jer je i zaposlen u SDP-u. Barbir poručuje da je on ostao častan

Gradski odbor splitskog SDP-a jednoglasno je izbacio iz stranke Damira Barbira, koji je svojim glasom omogućio gradonačelniku Ivici Puljku dizanje kredita od 150 milijuna eura bez prihvaćanja uvjeta koje je postavio SDP. Odluku mogu provesti tek kad o njegovom isključivanju odluči i središnjica, s obzirom na to da je Barbir profesionalno zaposlen kao izvršni tajnik SDP-a. Predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević očekuje da će se to dogoditi već ovoga tjedna. Ne očekuje nikakvo iznenađenje, misli da će odluku donijeti 'glatko'.

– Damir Barbir na Gradskom je vijeću glasao protivno odluci koja je donesena na Predsjedništvu i Gradskom odboru SDP-a. Paradoksalno je što je on sam sudjelovao u donošenju te odluke jer je bio na svim sastancima kad se odluka donosila. On nije zabio nož u leđa meni već stranci – komentirao je Davor Matijević koji se zapitao kome odgovara situacija u kojoj banka može mijenjati uvjete na štetu Splita, a gradonačelnik za povlačenje milijuna eura ne mora polagati račune Gradskom vijeću.

– Zašto je bilo lakše Puljku mešetariti podrškom u Vijeću umjesto da bude transparentan kad je već odlučio rekordno zadužiti grad?! Sve negativne posljedice ovog kredita ići će na dušu Puljku i Barbiru – poručio je Matijević.

VEZANI ČLANCI: 

Damir Barbir, koji se prije donošenja odluke o izbacivanju obratio središnjici i Peđi Grbinu od kojih je tražio da isključe ili njega ili Matijevića, očitovao se i o odluci o svom isključivanju iz SDP-a. Kaže da je ona bila jednoglasna jer je za nju bio dovoljan jedan glas, onaj Davora Matijevića, a ostali su ga slijedili i šutjeli.

– Tko će mi suditi? Jedan sudac Davor Matijević i stotine Pilata u liku Peđe Grbina. Davor Matijević kaže da sam se ja, kao i svi takvi, prodao pretrčavajući većini. Pa, politikantski klaune, i ti si do četvrtka bio dio te većine! Može se to zvati koalicijom, projektnom suradnjom ili dan za danom suradnjom, ali bez nas nije nikad ni bilo većine. Politološki analfabetu, ja sam častan čovjek, a SDP je za mene časna stranka koja ne izdaje partnera u prvom zavoju – napisao je Barbir. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije