Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hypo afera

Tjednik koji je zabranjen zbog pisanja o Hypu ponovno izlazi

Hypo
Reuters
02.04.2010.
u 17:13

Broj je povučen po nalogu jednog od bečkih sudova poslije objave opsežnih zapisnika iz Državnoga odvjetništva Koruške.

Austrijski tjednik News, čije je prošlotjedno izdanje zaplijenjeno po nalogu Okružnog suda u Leopoldstadtu, ponovno normalno izlazi. Broj je povučen po nalogu jednog od bečkih sudova poslije objave opsežnih zapisnika iz Državnoga odvjetništva Koruške o svjedočenju bivšeg šefa Hypa Wolfganga Kulterera i sadašnjega čelnika Franza Pinkla. Svjedočenja su se najvećim dijelom odnosila na poslove u Hrvatskoj.

APA citira sud po kojem javnost nema interesa za uvid u tajne dokumente iz istrage bez prethodne selekcije podataka, čime se može naštetiti poslovanju banke iznošenjem nerelevantnih podataka o njezinim klijentima, a objavom se navodno krši bankovna tajna. News se žalio, među inim, i Europskom sudu u Strasbourgu pa mu je dopušteno objavljivane svjedočenja do pravomoćne odluke.

Ključne riječi

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
17:55 02.04.2010.

Tjednik koji je zabranjen zbog pisanja o Hypu ponovno izlazi, majka Koruška i Babuška ti su pravi koji zpovjedaju šta se smije šta se nesmije pisati i obznaniti na Balkanu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije