Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antunovo u Bjelovaru

Tisuće vjernika slavilo "sveca svega svijeta"

antunovo (1)
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/4
13.06.2012.
u 15:45

Ako nismo spremni svoje srce otvoriti i svoj život staviti na raspolaganje Kristu Gospodinu, za kojeg je sveti Antun živio i predao svoj život, sve nam je zalud - poručio je uz ostalo biskup Huzjak.

BJELOVAR – Tradicionalna proslava Antunova, blagdana sv. Antuna Padovanskog, u Bjelovaru je i ove godine privukla tisuće vjernika.

Štovatelji "sveca svega svijeta", kako se uobičava nazivati sv. Antuna, već od ranog jutra pohodili su crkvu i dvorište franjevačkog samostana.

Tijekom dana slavljeno je čak osam misnih slavlja, a ono središnje u 11 sati predvodio je bjelovarsko-križevački biskup, monsinjor Vjekoslav Huzjak. U nadahnutoj propovijedi biskup Huzjak govorio je o svečevoj potpunoj predanosti Bogu te posebno naglasio da bi njegov život trebao biti poticaj za svakog vjernika.

– Sveti Antun nije postao svetac da se mi njemu divimo i da pred njim klečimo, on je postao svetac da bi svojim primjerom svakog od nas pozvao i potakao na put svetosti, jer ako mi to ne razumijemo i to ne živimo onda ništa nismo shvatili i uzalud sklapamo ruke. Ako nismo spremni svoje srce otvoriti i svoj život staviti na raspolaganje Kristu Gospodinu, za kojeg je sveti Antun živio i predao svoj život, sve nam je zalud – poručio je uz ostalo biskup Huzjak.

Kako je sv. Antun i veliki zaštitnik najmlađih, crkvu su tijekom dana pohodili i brojni roditelji s djecom za koje je služena i posebna sveta misa.

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
20:20 13.06.2012.

Ja slavim Boga Svaroga i rodnovjeru ........... a ne ovu tuđu krivovjeru .................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije