Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPISANA TJERALICA

Tinejdžeri pobjegli iz restorana u Austriji i pregazili vlasnicu. Uhićeni su u Hrvatskoj

AUT, Explosion in Wiener Wohnung
EXPA/ Max Slovencik
12.08.2023.
u 22:41

Tužiteljstvo u Grazu je naknadno potvrdilo kako su počinitelji uhićeni na jednoj hrvatskoj benzinskoj postaji

Kako je danas javila austrijska televizija ORF u svom večernjem dnevniku ZiB 2, dvoje  tinejdžera iz Austrije, osumnjičenih za pokušaj ubojstva u austrijskom gradu Linzu uhićeno je na jednoj od benzinskih postaja u Hrvatskoj. Za 16-godišnjom vozačicom automobila i njenim 17-godišnjim prijateljem Državno tužiteljstvo u Grazu, s obzirom da su oboje iz austrijske pokrajine Štajerske, raspisalo je u petak međunarodnu tjeralicu.

Tinejdžerski par je u četvrtak u jednom od azijskih restorana u Linzu konzumirao jelo i piće u visini od 50 eura, a kada su trebali platiti pobjegli su ne plativši račun.

Kako je javio ORF, pozivajući se na policijsko izvješće, kada im je 41-godišnja vlasnica restorana stala pred automobil, kako bi spriječila njihov bijeg, 16-godišnjakinja je stisnula gas i pregazila masivnim terencem vlasnicu restorana, koja je zadobila teške tjelesne i po život opasne ozljede.

POVEZANI ČLANCI:

Kako je sve što se je događalo izvan restorana snimila nadzorna kamera, policija je brzo, na temelju registarske oznake automobila pronašla njegovu vlasnicu. Bila je to majka 16-godišnjakinje, od koje je njena kćer navodno “posudila” automobil. Naime, u Austriji  se vozačka dozvola može dobiti već s 17 godina. Prema tome policija polazi od toga da je za upravljačem automobila, pri namjernom naletu na vlasnicu restorana bila 16-godišnjakinja.

Kako je večeras za ORF rekao glasnogovornik Državnog odvjetništva u Grazu Hansjörg Bacher “sada moraju nadležne  hrvatske vlasti odlučiti o izručenju” tinejdžerskog para Austriji. Prvotno je, kako je izvijestio Bacher, zatražen jezični prijevod uhidbenog naloga. ORF je prenio i izjavu sina ozlijeđene vlasnice restorana kako je njegova 41-godišnja majka prevezena u obližnju bolnicu s prijelomom zdjelice, a ima i teške ozljede u predjelu trbuha i pluća.

>> VIDEO Nevjenčana supruga je četiri dana prije ubojstva tražila zabranu pristupa, sud ju je odbio

Komentara 12

DU
Deleted user
06:40 13.08.2023.

Strasno djete sa 16 godina u "masivnom"terencu za upravljacem,pametnom dosta......

MI
Mikis
09:12 13.08.2023.

hrv. policija poslat majci kaznu za prometni prekrsaj voznje bez valjane vozacke dozvole i da joj kcer ima 17g. sto je dovoljno u f Austriji , nije dozvoljeno u Hrvatskoj

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
09:48 13.08.2023.

Balavci bez odgoja. Uopce me ne cudi, nista vise!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije