Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako je pozvan za mandatara

'Tim, čuj, imaš tri sata za odluku želiš li biti hrvatski premijer'

Tihomir Orešković
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
17.01.2016.
u 18:49

Mnogi su se u Hrvatskoj pitali tko je on nakon što je cijela zemlja čula za novog mandatara hrvatske Vlade, Tihomira Oreškovića.

Tko je Tihomir Orešković i zašto je pozvan da bude mandatar?

Mnogi su se u Hrvatskoj to pitali nakon što je cijela zemlja čula za novog mandatara hrvatske Vlade, Tihomira Oreškovića. 

Kako je pozvan i tko ga je pozvao opisao je za HRT dr. Ante Ćorušić. Otkrio je kako je Oreškovića spojio sa šefom Domoljubne koalicije Tomislavom Karamarkom te da su na početku od Oreškovića dobili 'odbijenicu', ali nekoliko mjeseci poslije današnji mandatar ipak je pristao biti dio tima.

"Tim, čuj, moramo se vidjeti. Moraš u roku od tri sata odlučiti želiš li biti hrvatski premijer", rekao je Ćorušić Oreškoviću koji je nakon nekoliko sati ipak pristao.

Dr. Ante Ćorušić poznaje ga dvije godine, međutim ideja o njemu kao nestranačkom mandataru došla je od Tomislava Karamarka. Predsjednik HDZ-a prije godinu i pol dana inicirao je prvi sastanak - i predložio tada Oreškoviću, kako tvrdi Ćorušić, učlanjenje u HDZ.

 

Ključne riječi

Komentara 60

HR
Hrvatska3014
19:09 17.01.2016.

Lako je izmjeriti uspješnost. Znamo koliki je preuzeo dug RH, BDP, broj zaposlenih... Pa ćemo vidjeti. Naravno da mu želim puno uspjeha! Nego kako?

BA
barbaizamerike
19:18 17.01.2016.

od srca mu zelim puno srece on je nas KVISKO

LO
lokun
19:23 17.01.2016.

Svaka cast profesore, stručni sposobni i hrvatski odjentieani služit ce Hrvatskoj, konačno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije