Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad razriješen slučaj:

Tijelo djevojčice pronađeno rasjeckano na komadiće

Ubojstvo
Getty
14.10.2018.
u 22:00

Kako je ubojstvo djevojke dovelo do linča potencijalno nevinih muškaraca?

U nedjelju ujutro, davne 1872. godine, trinaestogodišnja djevojčica Mary Secaur, krenula je na bogoslužje. Nikada se nije vratila. Priča zauzima mjesto u ruralnom Ohiu, gdje je Mary živjela sa svojim roditeljima. Kada se Mary danima nije vraćala kući, pokrenuta je istraga. Ubrzo je nađeno Maryino tijelo u stanju kojeg ni najgori filmski scenarij ne bi osmislio, prenosi Mirror. 

"Tijelo je bilo rasjeckano na komadiće, izjedeno od svinja. Glava joj je bila odvojena od tijela, a velika površina tijela bila je bez mesa", kazao je mještanin koji ju je pronašao, Joseph Steen.

Od trenutka pronalaska Maryna tijela, počeli su se preispitivati susjedi i Maryni poznanici. Priča postaje još zanimljivijom kada Alexander McLeod i Andrew Kimmel, trgovci iz Fort Waynea, doputuju u Ohio, dva dana prije Maryna ubojstva. Nakon toga im se pridružuju trojica braće, Absalom (20), Jacob (18) te George Kimmel (16).  U ponedjeljak ujutro, dan nakon Marynog tragičnog ubojstva, misteriozno su napustili grad.

Šerif Thornton Spriggs i tri poslanika su se u četvrtak ujutro zaputili u središte poslovne četvrti Fort Wayne kako bi uhvatili trgovce. Sva petorica muškaraca su uhićeni. George je dao priznanje u kojem je otkrio kako mu je McLeod priznao da je silovao i ubio djevojku te da je Absalom bio s njim za vrijeme zločina.

Nakon svjedočenja protiv McLeoda, Andrew i George su pušteni, nakon čega im se pridružio i Jacob koji se također okrenuo protiv McLeoda na vlastitom saslušanju u petak. Absalom i glavni optuženi, Mcleod, su ostali uhićeni. 

No jesu li Alexander McLeod i Absalom Kimmel uistinu počinili ovo ubojstvo?

Teško je reći.

Svakako je čudno da su sva tri muškarca koja su ga optužila, slobodno odšetala, osim kognitivno onesposobljenog Absaloma. Čim je slučaj došao na sud, sve su optužbe protiv Jakoba i ostatka ekipe otpuštene. Reklo bi se da je najlakše kreirati linčovanje kao čin zajednice koja želi otkloniti problem odabirom dva ranjiva, marginalna pojedinca.

Tijekom minulih godina, zgrade su razbijene, svjedoci su preminuli, dokazi nestali, a prilika da se otkrije cjelokupna istina iza brutalnog ubojstva Mary Secaur, izblijedila.

Danas, Maryin nadgrobni spomenik sagrađen preko kukuruza i soje, ostaje spomenik nikad razriješene misterije.

>> Misteriozni ljudi - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva…

Komentara 9

DU
Deleted user
23:20 14.10.2018.

Lustracija? Reforme? Kazneni progon ratnih zlocina? Smanjenje PDV-a? - nista?

KR
Krotila
22:43 14.10.2018.

kad će reforme

SO
SoloHan
22:40 14.10.2018.

Onaj gad Orlando bi bio u stanju uradit tako nešto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije