Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
simbol Vukovara i Domovinskog rata

Tijekom godinu dana rada Vukovarski vodotoranj posjetilo 82.577 posjetitelja

Godina dana od kako je Vukovarski vodotoranj otvorio svoja vrata
Foto: Branimir Bradarić
1/3
06.11.2021.
u 14:11

Najavljeno je i kako će Vukovarski vodotoranj- simbol hrvatskog zajedništva 18. studenoga 2021. godine, kada se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, raditi u normalnom radnom vremenu od 09 do 21 sat, sukladno svim propisanim epidemiološkim mjerama.

Konferencijom za novinare, održanom u Memorijalnoj sobi, obilježeno je godinu dana od kako je Vukovarski vodotoranj otvorio svoja vrata za sve građane te, kako ističu Vukovarci, pružio mogućnost jedinstvenog pogleda s najponosnijeg mjesta u Hrvatskoj. Kako je rečeno Vukovarski vodotoranj u prvih godinu dana poslovanja, zaključno s 31. listopada 2021. godine posjetilo ukupno 82 577 posjetitelja.

- Činjenica je da je Vukovarski vodotoranj otvoren u jeku pandemije koronavirusa i tržišnih turbulencija ali smo unatoč tome ostvarili dobre rezultate rada. Od ožujka 2021. godine ovaj vukovarski div ulaskom u World Federation of Great Towers svrstao se među najveće i najpoznatije tornjeve svijeta, što je dodatno privuklo i zainteresiralo inozemne posjetitelje iz Francuske, Njemačke, Mađarske, Austrije, a posjetili su nas i veleposlanici Indije, Kanade, Poljske, Velike Britanije, Irske, rekao je direktor Vukovarskog vodotornja Darijan Zeko.

O rezultatima rada ovoga simbola Vukovara i Domovinskog rata govorio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuvši kako je Vukovarski vodotoranj najbolji je primjer kako Republika Hrvatska može izgledati.

- Pokazatelji nam potvrđuju ispravnost naše ideje, vizije i odlučnosti, na što smo izuzetno ponosni. Nekada objekt bez funkcije, danas je Vukovarski vodotoranj atrakcija svjetskih razmjera koju je u godinu dana rada, unatoč nepovoljnim okolnostima koje su zahvatile Republiku Hrvatsku i svijet posjetilo 82 577 posjetitelja. Također, tvrtka je to koja je u tom istom razdoblju uprihodila 4,5 milijuna kuna te koja zapošljava 23 Vukovarca, rekao je Penava.

Najavljeno je i kako će Vukovarski vodotoranj- simbol hrvatskog zajedništva 18. studenoga 2021. godine, kada se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, raditi u normalnom radnom vremenu od 09 do 21 sat, sukladno svim propisanim epidemiološkim mjerama.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar malistricek
malistricek
20:13 06.11.2021.

Koliko je posetilaca bilo na grob Josipa Kira. Treba suditi onima što su ubili Josipa Kira . Da se slušao Josip Kir danas bi Vodotoranj bio u funciji . Interesatno da ne postoji dan sećanja na srbske žrtve koje suanja na srbske žrtve koje su stradale u Vukovu i okolici pre 18. 11. 1991.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije