Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKUŠENJA ZNANOSTI

Tesla pobija Einsteinovu teoriju relativnosti

'Tesla36.jpeg'
Foto: ''
1/3
08.02.2013.
u 19:30

Fizičari ignoriraju istraživanja inovatora iz Smiljana jer da ih priznaju, srušio bi im se cijeli svijet, kaže Velimir Abramović.

– Zar je moguće da svijet već 70 godina nema takvih kreativnih umova koji bi ponovili istraživanja i promijenili sve? – pitamo Velimira Abramovića, čovjeka koji je gotovo cijeli životni vijek proveo tražeći i istražujući neobjavljene Tesline zapise i patente. Kad bi se ponovili eksperimenti i testiranja na kojima je radio, a nikada ih nije predstavio javnosti, nego su ostali samo kratko zabilježeni na papirima, Nikola Tesla bi i drugi put osvojio svijet! Bez obzira na vidni napredak u današnjoj tehnologiji i znanosti. I dok tako postavljene stvari zvuče jednostavno, problemi su očiti. Tesla nije bio analitičar, nego čovjek s vizijom koji je znao što želi, ali nije imao ni vremena ni želje detaljno zapisivati svaki “korak” svojih patenata niti od toga stvarati znanost utemeljenu samo na teoriji. U njegovo doba teorija nije vrijedila ništa.

Čekamo 70 godina

– Zar je moguće da svijet već 70 godina nema takvih kreativnih umova koji bi ponovili istraživanja i promijenili sve? – pitamo Velimira Abramovića, čovjeka koji je gotovo cijeli životni vijek proveo tražeći i istražujući neobjavljene Tesline zapise i patente. Kroz njegove ruke prošlo je 38 tisuća Teslinih dokumenata zametnutih u arhivima muzeja u Beogradu i u Americi.

– Fizičari ignoriraju Teslu i to je isključivo pitanje svjetonazora. Priznajući i ponavljajući Teslina istraživanja njima bi se srušio cijeli svijet. Oni vjeruju i žive u teoriji kvantne mehanike i teoriji relativnosti bez obzira na to što one već dugo ne daju bitnije rezultate – objašnjava.

Ravnatelj je Instituta za kozmološke studije Nikola Tesla i profesor Centra za multidisciplinarne studije Univerziteta u Beogradu te tvrdi – kada bi se ponovila istraživanja, Tesla bi i danas, kada ga više nema, svojim radovima bez problema pobio Einsteinovu teoriju relativnosti.

– Ta teorija Tesli nije značila ništa i o tome postoje dokazi. Einstein je, naime, vrijeme definirao kao ono koje poznajemo gledajući na sat, dok je Tesla tvrdio da je vrijeme prirodni zakon koji utječe na prostor i materiju i da se ono ne mijenja, da postoji konstantna sadašnjost. Priznaje samo sada. Današnjim fizičarima i istraživačima ti su nacrti rizični. Ako bi usvojili takvo znanje, to bi zahtijevalo da se odreknu svih dosadašnjih i prihvate da je sve od svjetlosti – objašnjava Abramović.

Prema provjerenim dokumentima, Tesla je još u svoje doba pobio ono što je nametnuto kao srž fizike. Najznačajnije njegovo istraživanje, nepoznato javnosti, teorija je materije koja se zasniva na njegovim eksperimentima gradnje loptastih munja koje se pojavljuju u prirodi nakon oluja. Nitko do danas tu pojavu nije uspio imitirati u laboratorijima!

– Tesla tvrdi da su loptaste munje zapravo divovske elementarne čestice, makromodeli, i da je to elektron na koji se još može dodati sferni sloj energije nakon čega nastaje proton, a onda i neutron. Tim nizom dolazimo do atoma vodika. I tu je ključ jer se uz njega iz svjetlosti može proizvesti bilo koji atom – objašnjava Abramović.

To zapravo znači: kada bi se našao dovoljno bistar um koji cijeni duhovnost poput Tesle, svijet bi došao do jednostavnog zaključka koji bi nam bitno olakšao život.

– Sve što bi čovjeku bilo potrebno, što bi poželio, mogao bi stvoriti izravno iz svjetlosti, koja je beskonačna. Nema potrebe čak ni za poljoprivredom, ničim jer ako znate tajnu materije, kako se ona izgrađuje i fuzionira od svjetlosnih elemenata, onda možete napraviti sve što nam treba – objašnjava. Zanesenjaci Teslinom osobnošću zapravo poručuju kako bi se sve lako dalo ponoviti tek onda kada bi se shvatio Teslin um koji funkcionira baš kao i priroda. Za neke eksperimente ni to nije potrebno – za patent “brzine svjetlosti” postoje jasne upute, no nema želje ni dovoljno kreativaca koji su spremni napustiti dosadašnja znanja i uloviti se u koštac s Teslinim planovima.

Rusi nude laboratorij

Prije dvadesetak dana, sedamdeset godina od njegove smrti, daleko od svih pompi počeli su se okupljati znanstvenici, fizičari i inženjeri dovoljno hrabri da pokušaju – imitirati Teslu. Ima tu i Hrvata i Srba, ima čak i naznaka da su i Rusi spremni organizirati se i za testiranja ponuditi svoj laboratorij.

– Najprije moramo razumjeti Teslin svjetonazor da bismo razumjeli njegovu viziju i ideju. Govorio je da se sve odvija matematički vrlo jednostavno – kaže Mladen Martinis s Instituta Ruđer Bošković.

I dok se oni u tišini pripremaju promijeniti svijet, zagrebačka Udruga “Nikola Tesla – Genij za budućnost”, predvođena Dragicom Mihajlović, s UN-om pregovara o jedinstvenom danu u svijetu. Njegov rođendan, 10. srpnja, slavio bi se kao međunarodni dan genijalnosti. Iako su pregovori s UN-om u tijeku, čeka se da takva ideja najprije zaživi u Hrvatskoj. A naši saborski zastupnici nikako da podrže “Dan genijalnosti”.

Komentara 7

PO
Poul
08:59 11.02.2013.

Teslina Naucna Dostignuca Ne zelim da komentiram, ali sam prinudjen zbog neznanja publike. Procitajte Biography od Margaret Cheney ( ne znam da li je prevedena sa Engleskog na Hrvatski) pa ce te vidjeti da je Tesla daleko od svih naucnika do sada prema Margaret Cheney jos uvijek 100 Godina ipred danasnjeg vremena. Toliko o Tesli, pa sada uzmite knjige i citajte tko je Tesla.Sada evo publici pitanje. Sto koristi covjecanstvo od Telinih otkrica a sto koristi od Einstaina, moci ce te sami sebi vrlo lako dati odgovor.

MD
mara-danda
15:39 02.03.2015.

vecernji je novina radjena prema bosanskom mentalitetu,,, zali boze struje i papira za mentalno trovanje ...

BH
bhzabavnik
22:18 08.02.2013.

Jako zanimljiv tekst. Svaka čast autoru teksta, ali i Rusima koji vide u Tesli svoju šansu.:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije