Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.11.2015. u 22:00

Samo jedan dan prije napada u Parizu četiri su se samoubojice, pripadnici terorističke organizacije Islamska država, raznijeli u predgrađu Bejruta te ubili 43 osobe, a 200 ih ranili.

Gnusni teroristički čin u Parizu zgrozio je gotovo cijeli arapsko-islamski svijet – jedna za drugom, od istoka do zapada, od sjevera do juga, arapske i islamske zemlje osuđivale su podmukle napade. Svi su šokirani jer je taj krvoločni čin, koji Europa nije vidjela još od Drugog svjetskog rata, učinjen uime islama, vjere koja ni u jednom svom segmentu ne poziva na ubojstva nevinih i nedužnih ljudi. Štoviše, svi su vjerski i politički vođe u arapsko-islamskom svijetu danas, nakon tog terorističkog čina, citirali dio Kurana u kojem se jasno i nedvosmisleno kaže: "Onaj tko je ubio nedužnu dušu, kao da je pobio cijelo čovječanstvo i Bog mu nikada neće oprostiti", jer na taj način žele podsjetiti ljude kako islam nije vjera ubijanja i nasilja, već vjera ljubavi i tolerancije. Predsjednik Irana Hassan Rohani, koji je trebao posjetiti Francusku, u brzojavu sućuti napisao je svom kolegi kako ovi ljudi koji su počinili to zlo nemaju veze s islamskom vjerom niti s bilo kojom drugom Božjom vjerom. Isto su učinile i Saudijska Arabija i Katar te Ujedinjeni arapski emirati (UAE), zemlje koje ovih dana najviše optužuju za financiranje terorističke organizacije Islamske države. Muslimanski vjerski vođe pozvali su sve vjernike da se distanciraju od tog radikalizma i da se drže ispravne islamske vjere, kako piše u Kuranu. Jer ta skupina terorista s radikalnom ideologijom nije samo prijetnja Zapadu već i svim muslimanima koji ne dijele njihovo mišljenje i ideologiju.

Samo jedan dan prije napada u Parizu četiri su se samoubojice, pripadnici terorističke organizacije Islamska država, raznijeli u predgrađu Bejruta te ubili 43 osobe, a 200 ih ranili.

Ono što je najžalosnije da su takvi napadi postali dio svakodnevnog života i u Iraku, Siriji, Saudijskoj Arabiji, Jemenu te ih mediji više i ne spominju kada se dogode. Teroristička organizacija Islamska država možda i ne bi bila toliko jaka da nije naišla na plodno tlo na Bliskom istoku, pogotovo u Siriji i Iraku, zbog razjedinjenosti arapsko-islamskog svijeta oko političkog rješavanja sirijsko-iračke krize. Ta im je razjedinjenost u velikoj mjeri pomogla i u regrutaciji velikog broja ljudi.

Teroristički napadi u Parizu barem su nakratko ujedinili arapsko-islamski svijet koji se danas slaže u jednome – da to zlo treba iskorijeniti.

Iskreno se nadam da to neće biti kratkog vijeka te da će ostati ujedinjeni do kraja jer Zapad neće moći sam. Moraju se zajedno početi boriti protiv najvećeg zla 21. stoljeća jer u konačnici, ako to ne učine, svi ćemo ostati na milost i nemilost tim teroristima koji ubijaju nedužne ljude uime vjere, uime njihova nakaradnog tumačenja islamske vjere. 

>> U Parizu poginuo Hrvat Milko Jozić iz Belgije! 

>> Tri usklađene skupine terorista: Evo kako su se odvijali stravični napadi u Parizu

Komentara 22

Avatar Oluja95
Oluja95
04:54 16.11.2015.

Eh da, new age neo liberal utopija se polako rasplinjuje dok muslici haraju europom. A 'osude' ovog gnjusnog cina od svih bliskoistocnih zemalja... pa do sada su svi naucili da:' Jedno govoris, a drugo radis' prolazi i ostaju cista obraza.

TV
tv5378
03:55 16.11.2015.

Sto se mene tice,oni mogu svaki dan dizati sebe u zrak ali kod svoje kuce.Ako je Islam miroljubiva vjera,zasto Kuran kaze 'Oko za oko-zub za zub''?Ti si Daibe komunist po uvjerenju I ponasanju,zato te I drze.

Avatar deziderij
deziderij
09:17 16.11.2015.

Meni nije jasno zašto se muslimanima teroristima ne bave muslimani i zašto ne bježe u muslimanske super bogate zemlje Katar, Kuwajt, S. Arabiju i ostale. Zbog čega je došlo do ovog njihovog ogromnog egzodusa među zapadne kršćane koji su za njih, tradicionalno već, nevjernici ? Tu nešto do neba smrdi i to stalno ponavljam jer me nitko neće uvjeriti da se to ne događa ciljano samo ne mogu skužiti s kojim, kakvim i čijim ciljem. Ali kako god da bilo, a to sam tvrdio na samom početku izbjegličkog zla, EU će se to gadno obiti o glavu a Francuska je sako početak i dokaz da sam bio u pravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije