Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesavjesno liječenje

Tati su napravili EKG i poslali ga kući, za pola sata pao je u komu

sajber
01.10.2010.
u 15:19

Da su ga zadržali u bolnici i da je preminuo toga dana, ne bih se žalio. Znao bih da su pokušali sve učiniti da ga spase. No, nisu to napravili, već su ga, iako su znali sve o povijesti njegove bolesti, poslali kući – ističe sin.

Zbog smrti 64-godišnjeg oca Igor Šajber tužit će osječki Klinički bolnički centar. Njegovu je ocu Branku, naime, kazao nam je jučer, 20. rujna rano ujutro pozlilo, žalio se na bolove u prsima, znojio se i teško disao pa ga je Igor odvezao u bolnicu.

“Kontrola za 6 mjeseci”

Nakon što su cijelo dopodne ondje proveli, dr. Dragan Novosel s kardiologije oko 13 sati poslao ga je kući te mu rekao neka pije lijekove za bolove i da dođe na kontrolu za 3 do 6 mjeseci. Pola sata kasnije, kod kuće je pao u nesvijest, a već oko 14.45 sati u osječkoj bolnici konstatirali su njegovu smrt.

– Otac je bio dugogodišnji srčani bolesnik, imao je i operaciju srca, toga dana mu je bilo strašno loše, žalio se na bolove u prsima, imao je aritmiju srca, bilo mu je muka, znojio se, no dr. Novosel mu je samo napravio EKG i poslao ga kući. Rekao nam je da mu kupimo lijekove protiv bolova i da za šest mjeseci dođemo na kontrolu. Oca sam ostavio kod kuće s majkom, ona ga je pokušala poleći na krevet, no on je u tom trenutku pao u komu – ogorčen je Igor Šajber. Kaže kako mu oca iz bolnice nikako nisu smjeli pustiti kući, već da su ga trebali zadržati na liječenju s obzirom na to da je srčani bolesnik.

– Zbog bolova u leđima liječnica opće prakse poslala nas je urologu. Urolog je pak rekao da mora ići na kardiologiju jer se žalio na učestale aritmije i nedostatak zraka. Na kardiologiji smo čekali sat vremena samo da bi nas netko pozvao na pregled. Nakon toga mu je napravljen EKG i, iako je izgledao strašno loše, poslali su nas kući – očajan je Igor. Zbog toga se već savjetovao s odvjetnikom i odlučio na tužbu. – Da su ga zadržali u bolnici i da je preminuo toga dana, ne bih se žalio. Znao bih da su pokušali sve učiniti da ga spase. No, nisu to napravili već su unatoč tome što su znali su sve o povijesti njegove bolesti poslali ga kući – ističe sin preminulog Branka Šajbera.

Slučaj na povjerenstvu

Zamjenik ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Osijek dr. Tonči Mišević nije želio komentirati slučaj.
– Ako je postojala greška, to će utvrditi naše unutarnje povjerenstvo. Ničije zdravstveno stanje ne smijem komentirati – kratak je bio dr. Mišević. 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar sebastian
sebastian
19:13 01.10.2010.

Znam puno ljudi, Hrvata koji zive vani i samo radi zdravstva nece se nikada vratiti u HR, naravno ako imate zdravstvene tegobe, zdravstvo nam je smece u svakome pogledu, nebih rekao da nemamo strucnjaka, ali organizacija, nemar, birokracija, to je katastrofa......puno srece !!!

Avatar marela
marela
19:45 01.10.2010.

I meni bliska osoba, nakon što sam dva puta u par sati bila sa njom na hitnoj, a simptomi su bili pritisak u grudima i trnjenje ruku, je umrla, meni u automobilu dok sam je iz doma zdravlja vozila u u bolnicu. Na hitnoj u jednom domu zdravlja su nam rekli da to nije ništa, da je EKG dobar, a ako baš inzistiram evo mi uputnica (koju su doslovno bacili pred mene), pa nek idem u bolnicu. Nismo stigli do bolnice, a EKG koji je bio DOBAR i koji je bio uz uputnicu je u bolnici doslovno nestao..............................................

LO
lola56
18:30 01.10.2010.

Žalosno,ali to je postala praksa svih bolniva u RH.Čekaš na \"hitni prijem\" 8 sati u hitnoj ambilanti i pošalju te doma,kao nije vam ništa. Mog oca koji je umirao od zatajenja bubrega su poslalo doma jer da mu nije ništa!!!!????? Čak mu niti HITNA POMOĆ 94 nije htjela doći,jer je to slućaj za doktora opće prakse..... i tako su se prepucavali,dok nije umro.Ma to sve treba pred zid i streljati skupa sa njihovom yebenom liječničkom zakletvom io poganju ljudima u nevolji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gamad ljudska!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije