Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko će koga...

Tata u HNS-u, sin u HDZ-u, a oba zajedno vladaju gradom

'18.02.2011., Gorican- Svadje i prepucavanja opcinskih celnika u opcini Gorican. Nacelnik Mario Moharic. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
15.09.2011.
u 14:33

– To što je tata gradonačelnik i član HNS-a ne utječe na naš odnos. Prijedlog stavim na papir i dokument pošaljem u Gradsku upravu – kaže K. Glavina (HDZ).

– Laž je standard HDZ-ove politike – reći će u intervjuu šef HNS-a Radimir Čačić. U HDZ-u će uzvratiti paljbom po Čačiću i HNS-u, no to neće uzdrmati koaliciju tih dviju stranaka koje već godinama zajedno vladaju u Prelogu. Visoka politika nas ne zanima, kažu u gradskim organizacijama koje ne vide problem u tome što surađuju, iako javnost te dvije stranke gleda kao političke neistomišljenike.

– Partnere smo birali prema programu za razvoj grada, a ne po programu na državnoj razini. Ni ove afere oko crnih fondova ne utječu na naše odnose jer o visokoj politici ni ne razgovaramo – kaže preloški gradonačelnik Dragutin Glavina (HNS). Suradnjom je zadovoljan i njegov zamjenik Ljubomir Kolarek (HDZ). Zanimljivo je i da je na čelu mjesnog odbora Preloga, najvećeg na području grada, gradonačelnikov sin Krešimir, koji je član HDZ-a!

– To što je tata gradonačelnik i član HNS-a ne utječe na naš odnos. Prijedlog stavim na papir i dokument pošaljem u Gradsku upravu. Kad su naše političke dužnosti u pitanju, komuniciramo samo službeno. Kod kuće o politici uopće ne razgovaramo – kaže Krešimir, koji je predsjednik MO-a već treći mandat. Prvi mu je tekao dok mu otac još nije bio gradonačelnik. U HDZ-u je, kaže, od samog osnutka stranke. U Međimurju postoji još primjera neobičnih stranačkih kombinacija. U Goričanu je zbog sukoba s načelnikom Marijem Moharićem (SDP) smijenjen predsjednik vijeća Stjepan Blagus (HSU). SDP i HSU na državnoj su razini partneri, no u Goričanu se gledaju poprijeko, ali zato SDP ima partnera u HSS-u! HNS je u oporbi zajedno s HDZ-om.

– Svakako da takva situacija zbunjuje birače jer je tu ipak riječ o sasvim različitim svjetonazorima. No, mogu najaviti da smo pri kraju pregovora s HNS-om i na iduće izbore idemo zajedno s njima – otkriva M. Moharić. U Pribislavcu su HNS i SDP također na ratnoj nozi, a zbog sukoba ispaštaju učenici koji nastavu još imaju u starom dvorcu, a ne u novoj školi koja nikako da se sagradi. SDP-u je u pokušaju smjene načelnice čak pomogao vijećnik HDZ-a! Načelnica Višnja Ivačić (HNS) kaže: Problem je samo jedan čovjek, bivši načelnik Rajko Grkavac, koji je u međuvremenu izbačen iz SDP-a. I šećer za kraj – na županijskoj razini HSS se priklonio SDP-u i HNS-u, iako je na državnoj razini s HDZ-om. I sad nek' birači odluče za koga će glasovati!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije