Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političari na pisti

Tamnim bojama skrivaju kilograme, ali muči ih kravata

moda
10.05.2011.
u 15:00

- Većina ima poteškoća s kilogramima pa se odlučuju za tamne boje kako bi “spasili situaciju”. Nisam uočila da netko od njih ima košulju s bijelim ovratnikom, a to bi im bio potpuni hit – preporučuje poznata osječka modna dizajnerica

Dok prvi čovjek Požege Zdravko Ronko “ne tjera modu”, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara “odlično se uskladio”, na sigurne kombinacije uvijek “puca” župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić, a osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo “voli koketirati s modom”...

Koketiranje s bojama

Način i stil odijevanja vodećih ljudi slavonskih gradova tako ukratko ocjenjuje viša modna dizajnerica Lidija Pihler, poznatija pod imenom Yuniku iz Osijeka. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, po njezinu mišljenju, “ima stila”, a bez zamjerki je “strogi modni sud” prošao i prvi čovjek Virovitice Ivica Kirin.

– Šišljagić zna kombinirati. Gotovo je kirurški precizan u tome. Često ima kravate na neke pruge i toga se drži, a onda samo mijenja boje. Pazi da ne pogriješi, ali nije pretjerano kreativan. Moderniji kroj sakoa bolje bi mu pristajao – preporučuje Yuniku, koja kao potpunu suprotnost njegovu načinu odijevanja ističe njegova stranačkog kolegu Krešimira Bubala.

– Bubalo voli koketirati s modom. Vidi se da pokušava, ali često mu to ne pođe baš za rukom. Puno će biti efektnija kombinacija samo dvije boje, nego više njih. Tople idu s toplim, a hladne s hladnim. Ako želi naglasiti kravatu, onda sve ostalo mora biti u blažoj varijanti. Preporučujem svjetlije tonove – nastavlja Yuniku.

Za modnim novitetima “ne trči” Zdravko Ronko. Ona mu, navodi osječka dizajnerica, nije na prvom mjestu.

– Ništa drugo ne bih komentirala – kratka je Lidija Pihler.

 Prvom čovjeku Vukovara sugerira, pak, “promjenu kroja odijela”, no kaže da “ima ukusa što se tiče boja”.

– Ima zanimljive kombinacije. Vidi se da nešto radi. Djeluje dosta ozbiljno u crno-bijeloj kombinaciji, ali lijepo je vidjeti ljude i u nježnijim tonovima, ležernijim stilovima, posebice u ljeto i proljeće. Poželjne su pastelne boje kao i takve kravate. To će ih sve osvježiti – navodi Yuniku.

Za ljeto – krem odijelo

Osječka je dizajnerica stil Brođanina Mirka Duspare pohvalila.

– Odlično zna posložiti kombinaciju što se tiče boja, pa kravata dolazi do izražaja. Dobro se uskladio i Ivica Kirin, čija košulja nema nikakvih detalja pa je sva pažnja na kravati. U svakom slučaju, zanimljivo – komentira Lidija, dodajući kako bi si, vjeruje, svi oni međusobno izgledali čudno da odjenu  odijela svjetlijih boja.

– Većina ih ima poteškoća s kilogramima, pa se odlučuju za tamne boje kako bi “spasili situaciju”. U drugom slučaju nisu sigurni ni kakva bi im kravata odgovarala. Ljeti je krem odijelo isto što i zimi crno. Nisam uočila ni da netko od njih ima košulju s bijelim ovratnikom, a to bi im bio potpuni hit – preporučuje poznata osječka modna dizajnerica.

Yuniku pretpostavlja da vodećim ljudima slavonskih gradova svojim savjetima pomažu tek prodavačice prilikom kupnje u trgovinama.    

Ključne riječi

Komentara 2

PI
Paša iz Laktaša
15:08 10.05.2011.

Koji glupi tekst. O čem vi pišete.

OB
-obrisani-
20:47 10.05.2011.

aj idotarije li..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije